van der Horst

Loris Hezemans gaat in zee met Motorsport 98 en Eric De Doncker voor de Fanatec GT2 European Series 2024.

Loris Hezemans
Loris Hezemans
Loris Hezemans, vice-kampioen in de Fanatec GT World Endurance Silver Cup van vorig jaar, zal samen met raceveteraan Eric De Doncker en Motorsport 98 in een nieuwe Mercedes-AMG GT2 rijden. Hun doel is om mee te strijden voor de titel in de Fanatec GT2 European Series van 2024. Het eerste race weekend vindt plaats op 5 en 6 april op het circuit van Paul Ricard.
Voor Hezemans is het zijn eerste start in GT2, maar hij is bekend met alle verschillende circuits op de kalender, aangezien hij vorig jaar deelnam aan de Fanatec GT World Endurance Series met Comtoyou racing en tweede werd in het Silver Cup-kampioenschap. De races worden verreden op 6 verschillende circuits, te beginnen met Paul Ricard, gevolgd door Misano, Spa, Hockenheim, Monza en Barcelona, samen met de Fanatec GT World Series.

Loris Hezemans ‘’De auto's zijn snel en krachtig, maar hebben minder aerodynamische downforce dan de GT3-auto's. Hierdoor beweegt de auto meer en dat is altijd leuk. Ik ben Eric De Doncker, Catherine en het team Motorsport 98 erg dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om dit seizoen met hun samen te werken. De deal is heel recent gesloten, dus ik heb nog maar een paar rondjes met de auto gereden, maar in die paar ronden voelde ik me al erg op mijn gemak met de auto. Het concept van de GT2- serie is goed, het biedt privéteams met een combinatie van bronzen en zilveren coureurs de mogelijkheid om mee te strijden voor een algemeen kampioenschap, zonder dat ze het moeten opnemen tegen fabrieksteams. Het is een groot voordeel om iemand te hebben die zo ervaren is als Eric en die in een groot aantal verschillende kampioenschappen heeft gereden, daarom denk ik dat we samen een zeer competitieve line-up kunnen vormen’’.

De twee Fanatec GT2-races op Paul Ricard worden allebei verreden op zaterdag 06/04/2024 om 13:05 en 18:45 uur.

Loris Hezemans Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT Series op woensdag 3 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons