van der Horst

Loris Hezemans naar Amerikaanse NASCAR XFinity Series!

Loris Hezemans
Loris Hezemans
NASCAR Whelen Euro Series-rijder Loris Hezemans zal dit weekend debuteren in de Amerikaanse NASCAR Xfinity Series. Hezemans is reeds de vijfde naam uit de Europese tak van de NASCAR-discipline die de uitstap maakt naar de andere kant van de Grote Plas voor de Xfinitity Series, maar nog maar de eerste Nederlander. De regerende Elite 1 Junior-kampioen komt dit weekend in actie op Road America, geen ovaal dus en dat is een bewuste keuze, aan het stuur van de #99 Koolbox Chevrolet Camaro van BJ McLeod Motorsports. Zijn debuut volgt op een race in de Pro Late Model eerder dit jaar in februari en een eerste test bijna een jaar geleden.
"We waren op zoek naar een kans om te debuteren in de Xfinity Series op een road course en Road America is de perfecte locatie", vertelde Hezemans. "Ik kijk er naar uit om zij-aan-zij te racen met de beste NASCAR-rijders in de Verenigde Staten. Om na anderhalf jaar reeds te kunnen racen in de NASCAR Xfinity Series is simpelweg geweldig. Het zal zeker niet eenvoudig zijn en ik stel mezelf geen specifieke doelen. We weten dat we met het pakket waarover we beschikken een top 15 mogen ambiëren en dat met het geluk aan onze zijde een top 10 fantastisch zou zijn. Wat regen zou daarenboven voor het nodige spektakel zorgen. Ik kijk en analyseer veel races op Road America om mezelf voor te bereiden voor verschillende situaties en ik rij op de sim om het circuit te leren kennen."

Hezemans staat momenteel op een tweede plaats in de tussenstand voor het EK NASCAR, op zeven punten van leider Stienes Longin. De eigenlijke race, de CTECH Manufacturing 180, staat gepland op zaterdag 24 augustus omstreeks 21:30 Belgische tijd.

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 21 augustus 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons