van der Horst

Loris Hezemans neemt deel aan twee NASCAR Xfinity Series-races

Loris Hezemans
Loris Hezemans
Loris Hezemans zal deelnemen aan twee NASCAR Xfinity Series-races. De NASCAR Whelen Euro Series-kampioen uit 2019 zal deelnemen aan de races in Phoenix en Charlotte voor Reaume Brothers Racing.
Hezemans jaagt dit jaar niet alleen op een tweede Europese titel in de NASCAR Whelen Euro Series, de Nederlander keert ook terug naar de NASCAR Xfinity Series. Hij zal rijden met de Hezeberg Systems Camaro nummer dertien voor het Reaume Brothers Racing-team.

De Nederlander, geboren te België, racet op dertien maart op de 1,6 km lange Phoenix Raceway en op 29 mei op de 2,5 km lange Charlotte Motor Speedway. De Call 811 Before You Dig 200 in Phoenix is Hezemans zijn racedebuut op een ovaal in de NASCAR Xfinity Series.

"Ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat ik op dertien maart voor Reaume Brothers Racing zal rijden in de NASCAR Xfinity Series in Phoenix," zegt Hezemans. “Mijn eerste prioriteit voor dit raceweekend is om de race uit te rijden en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zonder enige oefening zal de leercurve een grote stap zijn, maar ik ben helemaal klaar voor de uitdaging.”

Terwijl de Nederlander en zijn partners aan het werk zijn om de Amerikaanse campagne uit te breiden, is zijn doel voor de eerste twee races om ervaring te verzamelen. Daarnaast hoopt hij ook NASCAR's goedkeuring te krijgen om in de toekomst deel te nemen aan de NASCAR Cup Series.

De Call 811 Before You Dig 200 op Phoenix Raceway wordt gehouden op zaterdag dertien maart. De groene vlag zwaait rond 00:30 uur.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azmard.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 5 maart 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons