van der Horst

Loris Hezemans verdedigt titel - Tobias Dauenhauer als teamgenoot

Loris Hezemans
Loris Hezemans
Loris Hezemans zal ook in 2020 aantreden in het Europees Kampioenschap NASCAR. De regerende kampioen blijft Hendriks Motorsport trouw en deelt het kuipje van de #50 Ford Mustang dit seizoen met de Duitser Tobias Dauenhauer, een debutant uit Duitsland die enkele jaren geleden uit de karting promoveerde richting de GT-racerij. In 2018 werkte hij samen met Hezemans en Philipp Frommenwiler en Nikolaj Rogivue de 24H van Spa af op een Audi R8 LMS GT3.
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport Ford Mustang
Hezemans kroonde zich in 2019 tot jongste kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series ooit. Nochtans was hij nog maar aan zijn tweede seizoen bezig, maar met een dominante reeks van vier opeenvolgende zeges legde hij de basis voor zijn latere titel. "Vorig jaar lieten we zien dat we op een sterk team konden rekenen", vertelt Hezemans. "We wonnen niet enkel de titel bij de rijders, maar ook deze bij de teams. Ik denk dat we dit jaar hetzelfde kunnen realiseren, al zal de tegenstand sterker voor de dag komen dan vorig jaar, met meer ervaren rijders op de grid en ook enkele toprijders uit de EuroNASCAR 2 die de overstap maken naar EuroNASCAR PRO. Er zijn heel wat rijders die het potentieel hebben om een top 10 of top 5 te rijden."

Hezemans heeft dus grote ambities, maar datzelfde kan ook gezegd worden voor zijn team. Hendriks Motorsport breidt uit en zet dit jaar drie wagens in. Als Hezemans in 2020 opnieuw de titel verovert, zal hij de vierde rijder zijn met minstens twee kroontjes achter zijn naam, na Ander Vilariño, Alon Day en Anthony Kumpen.

Foto: Niels Vaeck & NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 3 maart 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons