van der Horst

Lotterer: "Stoffel Vandoorne deed het uitstekend"

André Lotterer
André Lotterer
Dat Stoffel Vandoorne in 2017 misschien wel het moeilijkste seizoen uit diens racecarrière doormaakt, is een understatement. Toch kan onze landgenoot op heel wat lof rekenen binnen de autosportwereld. Autosport.be sprak met André Lotterer over de prestaties van Vandoorne. De drievoudig winnaar van de 24 Uren van Le Mans reed afgelopen jaar samen met de McLaren-rijder in de Japanse Super Formula.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Stoffel heeft het er goed van af gebracht en het was leuk om tegen hem te strijden. Hij is een goede kerel. De fans in Japan waarderen dat ook; ze zijn zeer intens, zeer betrokken. Ze weten wat er gebeurt met elke rijder en ze beseften goed genoeg dat hij de volgende F1-rijder zou zijn, temeer omdat hij ook inviel voor Fernando Alonso in Bahrein. Hij heeft een warm welkom gekregen van de fans."

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Over de prestaties dit seizoen is Lotterer minder positief. "Zonder de slechterik te willen uithangen; ik wist dat Honda het in de F1 moeilijk zou gaan krijgen. In het lokale gevecht (in de Super Formula in Japan n.v.d.r.) tussen Honda en Toyota heeft Toyota altijd twee straatlengtes voorgehad op vlak van motorisatie. Zelfs lokaal lukt het hen dus niet (om competitief te zijn n.v.d.r.) met in feite veel eenvoudigere technologie. Dan weet je ook dat het in de F1 moeilijk gaat zijn. Het is triest voor Stoffel, want op het ogenblik dat je in een goede wagen stapt zit je, zoals veel piloten in de F1 overigens, in een zetel. Het is extreem."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De verschillende motorleveranciers hebben enige tijd geleden afspraken gemaakt om elkaar te helpen moest de performantie van de onderscheiden krachtbronnen te ver uit elkaar liggen. De vraag is of Honda zich wil laten helpen. "McLaren is geen motorleverancier, dus die piste valt af volgens mij. Ik zie bovendien niet in hoe één constructeur een andere moet gaan zeggen hoe een goede motor te maken. Soit, je bent goed, je bent een middenmotor of je bent slecht... Zo is het nu eenmaal. Voor Stoffel is het moeilijk, maar ze knokken elke dag en ze zullen verbeteren in de toekomst."

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography & RACBSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT Series op vrijdag 12 mei 2017.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons