van der Horst

Lotus Cup Europe 2023 opende seizoen op Circuit Zolder

Tamas Vizin - Lotus Exige
Tamas Vizin - Lotus Exige
Tijdens de Terlaemen Cups op Circuit Zolder op 1 en 2 april stond ook de eerste manche van de Lotus Cup Europe 2023 geprogrammeerd. De race zaterdag op een kletsnatte piste werd gewonnen door de heersende Exige kampioen Tamas Vizin. Op zondag stond Rainer Börgens op het hoogste podiumschavotje na de race.
De natte piste verraste menig rijder
De natte piste verraste menig rijder
Bij de start van de openingsrace op zaterdag regende het, wat vele rijders in de problemen bracht en overal op het circuit zagen we wagens die de ideale lijn kwijt raakten en rond gingen. Op een gegeven moment werd de safety car de baan opgestuurd nadat er een wagen strandde in de Thierry Boutsen chicane. Rainer Börgens vertrok van op de pole en nam resoluut de leiding, maar wanneer de safety car uitkwam wist Tamas Vizin de aansluiting te maken ging voorbij de Duitser en slingerde zijn bolide naar de zege voor Börgens en Paul Maréchal.

Thierry Verhiest - Lotus Exige
Thierry Verhiest - Lotus Exige
Zondag werd wegens de lage temperatuur en vochtige piste de start gegeven achter de saferty car. Börgens wist vrij makkelijk de leiding de pakken nadat zijn twee grootse rivalen voor de zege, Vizin en Marechal de pits moesten opzoeken. Daniel Palma zette de jacht op de Duitser in maar kon nooit de aansluiting maken. Sven Pettersson haalde het van onze landgenoot Thierry Verhiest, die alsnog derde werd in de Exige Cup.

Foto's: Niels Vaeck
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 6 april 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons