van der Horst

Lotus toont concept design voor 2030 endurance racewagen

Lotus E-R9
Lotus E-R9
Sportwagenfabrikant Lotus heeft vandaag hun concept voorgesteld voor een elektrische endurancewagen in 2030. De E-R9 werd ontworpen door Lotus Engineering voor de veertigste verjaardag van het bedrijf. Met dit concept willen ze de nieuwste innovaties en technologieën tonen op het vlak van aerodynamica en elektrische aanvoer.
  • Hamofa Performance
Het concept is geïnspireerd op de aerodynamica van een straaljager. De aerodynamische panelen zouden zich automatisch aanpassen aan de omstandigheden en daardoor minimale remming en maximale snelheid hebben op de rechte stukken van een circuit.

Lotus E-R9
Lotus E-R9

De hypercar zou een nieuw soort batterij hebben met 'mixed-cell'-chemicalieën. De zwart met goude verflaag eert de John Player Formule 1 livery waarmee Lotus in 1972 en 1978 kampioen werd. De presentatie van de E-R9 volgt nadat Group Lotus en Renault Alpine besloten te samenwerken op verschillende vlakken waaronder motorsport.
De (gehoopte) toekomstige successen in de motorsport en het verder ontwikkelen van elektrische wagens, kan een belangrijke factor spelen in het ontwerpen van sportwagens voor op de gewone weg.

Foto: Lotus
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op woensdag 17 februari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons