van der Horst

Louis Deletraz grijpt zege en leiding in virtueel SRO-kampioenschap

Louis Deletraz (Porsche)
Louis Deletraz (Porsche)
De virtuele wedstrijd van de SRO E-Sports GT Series in Barcelona heeft zowel de sterke als de zwakke punten van simracing blootgelegd. Titelkandidaten Ben Barnicoat (McLaren) en Jordan Pepper (Bentley) zagen hun kans op punten in rook opgaan door een zonderlinge aanrijding bij de start, terwijl Louis Deletraz (Porsche) na een leuke wedstrijd de zege en de leiding in de tussenstand kon veroveren.
  • Circuit Zolder
Mikael Grenier was in zijn Lamborghini al in de eerste bocht kop van jut. Het middenste beeldscherm van de Zwitser viel plots uit, waardoor hij een massacrash veroorzaakte waarbij onder meer titelkandidaten Ben Barnicoat (McLaren) en Jordan Pepper (Bentley) betrokken waren. De McLaren-man werd nog elfde, de meest recente winnaar van de 12 Uur van Bathurst, kwam helemaal niet meer in het stuk voor.

Een vierstrijd vooraan zou de winnaar in Barcelona aanduiden. Polesitter Louis Deletraz werd meermaals bedreigd door merkgenoot en wildcard Frederico Leo, al was het uiteindelijk Lorenzo Marcucci (Audi) die als tweede over de eindmeet kwam. De twee protagonisten worden in het kampioenschap gescheiden door tien punten. Pechvogel Ben Barnicoat volgt als derde, op zes punten van de Audi-rijder.

De zege in de Silver Series, uitsluitend voorbehouden voor simracers, was voor de McLaren 720s GT3 van Arthur Kammerer. De Britse constructeur domineerde.

Beide kampioenschappen beleven over twee weken hun finale op een circuit dat door het publiek wordt aangeduid. Er moet een keuze gemaakt worden tussen Bathurst, Kyalami, Laguna Seca en Suzuka.

Foto: GT World Challenge EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op zondag 31 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons