van der Horst

Louis-Philippe Soenen wint Gentlemen’s Trophy én test met Nissan GT3

Soenen Racing
Soenen Racing
Na een flinke strijd tussen Louis-Philippe Soenen, de broers Hans en Frank Thiers, Nicolas Vandierendonck en niet op zijn minst Xavier Mezquita, is Louis-Philippe Soenen de winnaar geworden van de Gentlemen Trophy. Deze “race in de race” stond open voor rijders ouder dan 50 jaar en de Kampioen krijgt een test op het Britse Snetterton aangeboden met een Nissan GT-R Nismo GT3 van de officiële ploeg van JRM.
Voor Louis-Philippe Soenen en co Fred Vervisch verliep niet alles naar wens tijdens de finale. Zij waren sterk gestart, maar tikten uiteindelijk pas aan als 5de in de Cup en dat volstond niet om rivalen Bart Van Haeren en Peter Hoevenaars van de bekroning te houden in de strijd tussen de Porsches en Ferrari’s. In de strijd om de Gentlemen’s Trophy moest Soenen dan nog rekening houden met Xavier Mezquita, die weliswaar uitkwam in de BRCC Trophy en daar prompt een tweede zege van het seizoen behaalde.  In de finale eindberekening verloor de rijder van de KTM X-Bow evenwel de titel (en dus ook de kans om zijn bips te schuiven in de Nissan GT3) met slechts een half puntje verschil op Soenen!
 
Team RJN Nissan
Team RJN Nissan
Bij aanvang van het bijna voorbije seizoen, wou Kronos Events de aandacht vestigen op de aanwezigheid van nogal wat gentlemen drivers en riep daarom de Gentlemen Trophy in het leven, voorbehouden aan rijders die minstens 50 lentes tellen. De beloning mag er wezen, want de houder van de titel « Belgisch Gentlemen Kampioen » krijgt een uitnodiging om, eind oktober, op het Britse Snetterton 300 test te rijden met een Nissan GT-R Nismo GT van het officiële JRM, de Europese poot van het Japanse merk.  De reis wordt aangeboden door JRM,  die de winnaar zal begeleiden bij het afhaspelen van drie runs (of het totaal van 21 ronden) op de Britse piste.
 
“Toen ik vorig jaar mijn prille debuut beleefde in het BRCC, had ik nooit kunnen voorspellen dat ik twaalf maanden later een test zou aangeboden krijgen in een topwagen in de autosport,”  zegt de team owner van Soenen Racing. “Wij verloren de titel in de Cup, maar ik kan tevreden terugblikken op het seizoen in de BRCC Cup. Wij waren voortdurend in strijd voor de eerste plaats, als teammaat van Fred Vervisch heb ik heel veel geleerd en nu kan ik mij opmaken voor een test in een fabrieksauto. Wat kan je als gentleman meer dromen?”  

BRCC Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 24 oktober 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons