van der Horst

Love Bug Parade: Voorbeschouwing van de organisatoren

Niet alleen wordt, met een knipoog naar Sint-Valentijn, voor het 10de opeenvolgende jaar de Love Bugs Parade georganiseerd, het is ook de 50ste verjaardag van de film “The Love Bug” van Robert Stevenson (de eerste uit de Herbie-reeks). Ook brengen we sinds drie jaar hulde aan de Flower Powerbeweging, die 50 jaar geleden in de VS ontstond. In 2019 brengen we de huldigingen tot een hoogtepunt met de herdenking van het Woodstockfestival.
Voor die driedubbele verjaardag zet het Autoworldmuseum, in samenwerking met het merk Volkswagen dat bijna 70 jaar geleden de eerste Kever van de band liet rollen, zijn beste beentje voor om van het evenement een feestelijke knaller te maken: tentoonstelling, livemuziek bij de aankomst van de parade, animaties voor de kinderen...
 
Op zondag 11 februari 2018 (dus 3 dagen voor Valentijn) zullen, zoals elk jaar rond die tijd, bijna 300 VW Kevers en hun kleinere Beetlebroertjes samenkomen voor het Autoworldmuseum, op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel. 
 
Het zicht alleen al is een feest voor het oog!
Gekleurd, aangekleed, gepersonaliseerd, gedoopt, vermenselijkt... De Herbies, Giselles, nummers 53, Vocho Verdes en Beetles in alle kleuren zorgen voor een waar spektakel. En speciaal voor deze gelegenheid zijn ook de Combi’s T1 uitgenodigd, de onafscheidelijke maatjes van de kevers.
 
Hun liefde voor deze auto’s brengt de eigenaars elk jaar samen, de meesten gekleed in ware hippiestijl, om de dag door te brengen in naam van de vrijheid, muziek en gezelligheid van de sixties en seventies!
 
Om 14.00 u wordt het vertreksignaal gegeven! Dan zet de Love Bugs Parade zich in gang, in een vrolijke chaos van getoeter en vreugdekreten. Tot ongeveer 16.00 u rijden we met onze Kevertjes in een heuse parade door de Brusselse straten.
 
Tussen 11.00u en 14.00u kan het publiek zich bij ons komen onderdompelen in de uitzonderlijke sfeer die er dan hangt. De toeschouwers kunnen ook Autoworld bezoeken, waar de prachtigste VW Kevers en Beetles hun mooie verhaal vertellen.
 
De deelname aan de Love Bugs Parade is gratis voor alle eigenaars van VW Kevers, Beetles en Combi’s T1, maar inschrijving is verplicht per mail (naar patriciaraes@scarlet.be) wegens het beperkte aantal deelnemers.
 
Zet 11 februari dus al maar in uw agenda! Haal uw kleren uit de jaren ‘66 tot ‘69 boven en breng ons een bezoek!

Love Bug Parade Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 5 januari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons