van der Horst

Luc Vanderfeesten: "De 24 Hours of Zolder stond met stip op mijn bucket list!"

Luc Vanderfeesten
Luc Vanderfeesten
Op de deelnemerslijst voor de 24 Hours of Zolder prijkt deze editie een nieuwe naam, Luc Vanderfeesten. De mede-eigenaar van Porsche Centrum Maastricht en Porsche Centrum Eindhoven staat niet alleen voor het eerst aan de start van Circuit Zolder's langste race, maar tevens voor het eerst op een startgrid tout court. Autosport.be voelde de enige Belgische rijder binnen het Team Porsche Eindhoven-Maastricht aan de tand over zijn beweegredenen achter de deelname aan de 24 Hours of Zolder.
Team Porsche Eindhoven - Maastricht
Team Porsche Eindhoven - Maastricht
"Ik heb in het verleden al wel op circuit gereden, maar nog nooit in een echte wedstrijd. Ik ben zelf echter woonachtig in Neerpelt en ken de 24 Hours of Zolder al vele jaren natuurlijk. Het was reeds lang een droom om aan de start te staan, het stond in het groot op mijn bucket list, en nu leken alle elementen aanwezig om het verhaal te laten doorgaan. Als strijdwapen gebruiken we de Porsche 911 waarmee Xavier Maassen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux betwist. Dat is onze eigen wagen, dus was het logisch dat we daarmee de race zouden gaan rijden."

Team Porsche Eindhoven - Maastricht - Porsche 991
Team Porsche Eindhoven - Maastricht - Porsche 991
"Ik wilde echter niet onvoorbereid de race aansnijden en daarom heb ik in juni een doorgedreven rijtraining gevolgd met Porsche zelf. We zijn naar het circuit van Jerez getrokken en hebben daar eigenlijk een volledige opleiding gekregen, inclusief theorie, oefenstarts, ... Dat was eigenlijk de ideale voorbereiding. Daarnaast ga ik ook een tiental jaar drie keer per jaar mee naar Finland met Porsche, maar dat is niet te vergelijken in feite met raceomstandigheden. De 24 Hours of Zolder zijn voor mij echter meer dan puur een sportief gebeuren. We wenden de race ook marketing-technisch aan, bijvoorbeeld door klanten uit te nodigen."

Foto's: Martijn Wouters  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons