van der Horst

Luc Vanderfeesten over racen met Porsche 911 GT2 RS ClubSport

Luc Vanderfeesten
Luc Vanderfeesten
Afgelopen weekend zagen we voor het eerst de nieuwe Porsche 911 GT2 RS ClubSport competitief in actie komen. In de marge van de 24 Hours of Spa organiseerde Porsche de Porsche Motorsport GT2 Supersportscar waar zowel de knappe Porsche 935 als de Porsche 911 GT2 RS ClubSport de handschoen opnamen. Zoals eerder gemeld stond er met Luc Vanderfeesten ook één landgenoot aan de start van de twee races, Autosport.be zocht hem op voor een gesprek.
Luc Vanderfeesten deelt box met Chris Hoy
Luc Vanderfeesten deelt box met Chris Hoy
"Ik had bij Porsche aangegeven dat ik interesse had in de Porsche 911 GT2 RS en plots kreeg ik een telefoontje met de vraag of ik dit weekend wilde racen", vertelt Vanderfeesten die de box bij Manthey Racing deelde met levende wielerlegende Sir Chris Hoy. "Het was zeer onverwacht, maar het is een zeer exclusieve wagen en dito opportuniteit. Ik heb dus niet lang getwijfeld, ook al had ik vooraf geen ervaring met de wagen - zoals geen enkel van mijn concurrenten dit weekend trouwens. Ik moet de wagen nog leren kennen, maar ik maak bij elke sessie progressie.

Luc Vanderfeesten - Porsche 911 GT2 RS
Luc Vanderfeesten - Porsche 911 GT2 RS
De Porsche 911 GT2 RS beschikt over een airconditioningsysteem, wat welgekomen is gezien de recordtemperaturen midden de week, al ruil je wel wat performantie in als het systeem aanstaat. "De kwalificaties werden afgewerkt in tropische temperaturen, maar ik wilde één keertje alles geven en heb besloten om in mijn finaal rondje de airco uit te schakelen om het allerlaatste stukje performance uit de wagen te persen. Ik hoopte op een 2:30 te klokken, maar daar zat ik op vrijdag al 3 seconden onder."

Luc Vanderfeesten - Porsche 911 GT2 Clubsport
Luc Vanderfeesten - Porsche 911 GT2 Clubsport
"Ik kreeg dit weekend de steun van Stef Vancampenhoudt, die mij eigenlijk reeds sinds het begin coacht. Ik heb bij Porsche een volledig opleidingsprogramma gevolgd afgelopen jaar, met onder andere sessies op circuit in samenwerking met het Manthey-team. De wedstrijden dit weekend zijn eigenlijk gewoon een verlengde daarvan. Ik ben een beetje het schoolvoorbeeld van het concept dat Porsche aanbiedt; iemand die zonder ervaring begint te racen en dat op een gestructureerde manier wil doen. In eerste instantie hebben we besloten de opleidingsprogramma's te volgen in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder vorig jaar, maar ook nu komt de ervaring goed van pas. Of er nog een vervolg komt aan deze wedstrijd in Spa? We zien wel wat de toekomst brengt, het concept rond de GT2-klasse klinkt alvast goed!"

Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons