van der Horst

Lucas Di Grassi keert terug naar ABT Cupra

Lucas di Grassi en Thomas Biermaier
Lucas di Grassi en Thomas Biermaier
Lucas Di Grassi blijft zeker nog een jaar in de Formule E! Nadat het eerder op de week vertrok bij Mahindra Racing, heeft de Braziliaan niet lang moeten wachten op een nieuw zitje. De ex-kampioen keert namelijk terug richting ABT Cupra, waar het allemaal begon voor hem, en waar hij een team zal vormen met Nico Müller.
  • De Swert Opticiens
Lucas Di Grassi - Mahindra Racing
Lucas Di Grassi - Mahindra Racing
Na het vertrek bij Mahindra was het even afwachten of Di Grassi nog steeds op de grid zou verschijnen, maar zijn voormalig team moest niet lang twijfelen. De Braziliaan begon namelijk zijn Formule E-carrière bij het Duitse team, dat hen ook bedankte met de historische overwinning in 2014 in Peking. Van daaruit bleef hij aan boord totdat Audi de stekker er uit trok en ABT tijdelijk zich moest terugtrekken uit het kampioenschap. Sindsdien reed Di Grassi voor Venturi en Mahindra, maar keert nu terug naar de heimat, nadat zijzelf terug op het toneel verschenen afgelopen seizoen.

Nico Müller - ABT Cupra
Nico Müller - ABT Cupra
Hoewel Di Grassi naar oude bekenden lonkt, helaas zal dat ook het geval zijn qua aandrijving. ABT Cupra rijdt namelijk rond in deze van Mahindra, en was net zoals het fabrieksteam allesbehalve competitief. Robin Frijns en Müller haalden wel onverhoopt punten op onverwachte momenten, maar de tegenvallende resultaten waren genoeg voor Frijns om het schip al snel te verlaten. Of dit gaat wijzigen in seizoen tien, zal af te wachten zijn, te beginnen in Valencia tijdens de pre-seasontesten.

Foto's: ABT Motorsport - Thomas Smets - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 29 september 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons