van der Horst

Lucas di Grassi naar Venturi - Oliver Turvey blijft bij NIO 333

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Het is nog een aantal maanden vooraleer de Formule E wederom van start gaat, maar ondertussen vinden er nog steeds verschuivingen plaats bij de piloten. Lucas di Grassi was al getipt om naar Venturi te gaan en die overgang werd nu officieel bevestigd. Daarnaast werd eveneens bevestigd dat Oliver Turvey voor een zevende volledig seizoen van de partij is bij NIO 333.
Zoals verwacht maakt di Grassi de overstap van het vertrokken Audi naar Venturi. De Braziliaan neemt daar de plaats in van Norman Nato en zal er team vormen met Edoardo Mortara. Venturi moest niet lang twijfelen, gezien de voormalige kampioen in de Formule E tonnen ervaring meebrengt naar het Monegaskische team. Of Norman Nato onderwijl nog bij het team zal blijven als ontwikkelings- en reservepiloot zoals eerder aangegeven werd, is nog niet gekend.

Oliver Turvey - Nio 333 FE Team
Oliver Turvey - Nio 333 FE Team
Ondertussen in China bevestigde NIO 333 Formula E Team dat het nog een extra jaar doorgaat met Oliver Turvey. De Brit kwam bij het team, toen het nog NEXTEV TCR heette. Sindsdien heeft Turvey alle seizoenen doorlopen, waarbij zijn podiumplek in Mexico City tijdens het vierde seizoen tot nu toe het hoogtepunt is geweest. Hiermee lijkt het Chinese team ook verder te kijken naar 2022/23, wanneer de nieuwe wagens geïntroduceerd worden. Of hij Tom Blomqvist - teamgenoot van het afgelopen seizoen - naast zich krijgt, is nog niet bekend.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 16 september 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons