van der Horst

Lucas di Grassi treedt aan in DTM met Team Abt Sportsline voor de laatste twee manches

Wagen Lucas di Grassi in DTM
Wagen Lucas di Grassi in DTM
Terwijl Lucas di Grassi zijn laatste race voor Audi reed afgelopen zomer in de Formule E alvorens hij verkast naar Venturi, krijgt de Braziliaan nog een gepast afscheidscadeau van Team Abt Sportsline. Het Duitse team, waar di Grassi zijn Formule E-avontuur mee begon, laat hem namelijk nog aantreden in de twee laatste manches van de DTM met een Audi R8 LMS GT3. Daarenboven krijgt de wagen een gepaste livery zijn, namelijk dezelfde waarmee hij in seizoen drie kampioen werd in de formule E.
Di Grassi zal tijdens de manches in Hockenheim en op de Norisring als vierde piloot bij het team van Abt Sportsline komen, naast Kelvin van der Linde, Sophia Flörsch en Mike Rockenfeller. De Braziliaan werkte al vanaf de eerste race in de Formule E samen met Team Abt en behaalde er twaalf overwinningen en de titel in seizoen drie. Al zal het wel even wennen worden voor di Grassi, gezien hij voor het laatst in 2017 tijdens de FIA GT World Cup in Macau een GT3 bestuurde. Zijn eerste raceweekend vindt plaats op 2 en 3 oktober, terwijl een week later zijn "voorlopig" finale race voor Team Abt en Audi wordt.

Foto: Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 21 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons