van der Horst

Luchtbrug als oplossing voor clash in kalender

SMP Racing - Ferrari 488 GT3
SMP Racing - Ferrari 488 GT3
Dit weekend staan er twee belangrijke endurance-afspraken op de agenda, en beide in Frankrijk. In het zuiden wordt de derde manche van de Blancpain GT Series Endurance Cup verreden op het circuit Paul Ricard. De wedstrijd staat op zaterdagavond gepland en zal uitzonderlijk zes uur duren in plaats van de traditionele drie uren, als voorbereiding op de 24 Uren van Spa. Zondag staat dan weer de traditionele testdag in Le Mans op het programma, als voorbereiding op de etmaalrace op 16 en 17 juni. Enkele piloten zijn vast van plan om beide meetings af te werken.
Sam Bird & Davide Rigon - AF Corse #71
Sam Bird & Davide Rigon - AF Corse #71
Zo ook Ferrari-fabrieksrijder Davide Rigon. "Zowel mijn teamgenoot Miguel Molina als ikzelf staan in Paul Ricard aan de start in de SMP Racing Ferrari. We zullen echter ook samen Le Mans afwerken in één van de drie AF Corse fabrieks-Ferrari's in de GTE Pro-klasse. Dus het is essentieel dat we zondag ook in Le Mans de auto kunnen uitproberen. We nemen dan ook een privévliegtuig van de ene kant van Frankrijk naar de andere, gelukkig is op beide circuits een luchthaven aanwezig. Desalniettemin zal het zeker middernacht voorbij zijn alvorens we kunnen vertrekken daar de wedstrijd in Paul Ricard zo laat finisht. Ik hoop toch een paar uurtjes te slapen die nacht, maar dat wordt sowieso moeilijk. Gelukkig heeft mijn vaste FIA WEC-teamgenoot Sam Bird, de derde rijder op de auto, geen Formule E verplichtingen dit weekend en kan hij de ochtendstint in Le Mans voor zijn rekening nemen", besluit de immer sympathieke Italiaan.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 1 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Paul Ricard en 24 Heures du Mans Test.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons