van der Horst

Luhr en Graf (wie anders?) winnen zevende opeenvolgende ALMS race - Corvette primus in GT

Muslce Milk by Pickett Racing - Circuit of The Americas
Muslce Milk by Pickett Racing - Circuit of The Americas
Ook de achtste race in het kader van de American Le Mans Series werd door de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03c winnend afgesloten. Na 2h en 45min had het Duitse duo 2 ronden meer op de teller staan dan naaste concurrent Tony Burgess en Chris McMurry, aan boord van de Dyson Racing Lola - Mazda. De top-3 werd afgesloten door de Level 5 Motorsports HPD ARX-03b van Tucker en Ryan Briscoe, zij winnen ook de LMP2 klasse. Corvette was met Garcia en Magnussen winnaar in de GTE- klasse.
Met nog 2 weekends op de klok zijn de laatste ALMS races ooit (?) nog altijd even mooi om aan te zien. Het was echter een unicum dat gedurende de volledige race er geen enkele full- course caution werd gevlagd. De propere race op het Circuit of The Americas in Texas werd met een start tot finish zege gedomineerd door de Muscle Milk by Pickett Racing HPD ARX van Lucas Lühr en diens landgenoot Klaus Graf. 

Het was reeds de zevende opeenvolgende zege voor het Duitse duo aan boord van de Amerikaanse HPD van Greg Pickett. De Dyson Racing Lola B12/60 Mazda in de kleuren van Thetford en Norcold had op geen enkel moment inspraak in het verhaal. In de kwalificatie was er tussen de nummers 1 en 2 reeds een verschil van maar liefst 5 seconden. In de race werd dat finaal 2 ronden.

In de LMP2 klasse ging de zege naar Level 5 Motorsports HPD van Ryan Briscoe en Scott Tucker. Ook voor hun mogen we reeds een zesde kruisje bijschrijven dit seizoen. De tweede Level 5 Motorosports HPD zorgde voor een knappe 1-2 voor de eerste ESM (Extreme Speed Motorosports) HPD van Johannes van Overbeek en Ed Brown. 

SRT Viper GTS-R vs Corvette C6 ZR1
SRT Viper GTS-R vs Corvette C6 ZR1
Jan Magnussen en Antonio Garcia wonnen op hun beurt voor de tweede opeenvolgende keer de GT- klasse. Met deze zege neemt het duo ook de leiding in het kampioenschap, dit met nog 2 races te gaan. In een knap gevecht in het laatste uur moest Garcia eerst nog Dirk Müller aan boord van de BMW Z4 afhouden, hierna kwam Jonathan Bomarito in de Viper het de Corvette nog knap lastig maken. Garcia hield echter stand en had aan de meet minder dan 1 seconde voorsprong op de #93 Pennzoil SRT Viper GTS-R. De RLL BMW van Müller / Edwards (die Martin verving) werd een mooie derde. De tweede BMW uit het RLL kamp en de Viper van onze landgenoot Marc Goossens vervolledigen de top-5. 

Foto's: ALMS.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in American Le Mans Series op zondag 22 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Austin.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons