van der Horst

Lustrumeditie Eifel Rally Festival schuift weer een jaar op

Audi Quattro
Audi Quattro
Het Eifel Rally Festival moet het tiende jubileum nogmaals een jaartje uitstellen. De wedstrijd voor historische wagens schuift door naar juli 2022. De Eifel Rally had moeten plaatsvinden van 22 tot 24 juli, maar de coronapandemie blijft parten spelen. Dat heeft de organisatie zelf gemeld.
De Eifel Rally is een echt publieksevenement waar een ruime massa kan genieten van historische wagens en rijders. Net daar knelt het schoentje, want het zal wellicht niet mogelijk zijn om wagens, rijders of publiek te ontvangen door de huidige reisbeperkingen. De organisatie heeft te weinig garanties dat tegen juli alles terug zal mogelijk zijn.

Uitstellen bleek niet mogelijk omdat de stad Daun, epicentrum van het gebeuren, de nodige infrastructuur enkel ter beschikking kan stellen tijdens de vakantieperiode. Organisator Otmar Anschütz verzekert wel een geweldige tiende editie in 2022 waar nu nog een jaartje langer aan gewerkt kan worden.

De organisatie had vorig jaar heel wat nieuws in petto met vier nieuwe klassementsproeven. Het festival ging in het teken staan van het 40-jarig bestaan de Audi Quattro en ook Hyundai had zijn komst al bevestigd.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Historic Rally op vrijdag 16 april 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons