van der Horst

Lydden Hill: Nabeschouwing JJ Racing

Het paasweekend is traditioneel het openingsweekend van het Europees rallycross kampioenschap, dit jaar door de promotor IMG in een nieuw kleedje gestoken. Met 19 supercars aan de start bestaande uit een aantal permanente kampioenschaps-rijders en een aantal wild-card piloten, heeft het kampioenschap misschien wat aan kwantiteit moeten inbinden maar de kwaliteit was wel zeer hoog met veel toppiloten aan de start.
Na loting stond onze drukker uit Hoeselt in de eerste heat op zondag met kleppers als Henning Solberg, Marklund, Bakkerud en Walfridson aan de start. In deze heat wist hij als vierde te finishen en een 14de tijd op de tabellen te zetten. Terug in de paddock bleek dat de cardan rechts vooraan gebroken was. Deze werd door het team met succes en in de zeer korte tijd tussen heat 1 en 2 vervangen. Bij de start van de tweede heat had Jos een aanrijding met Borseth die van op het gras terug het circuit opkwam. Door de slag brak links vooraan de remschijf, werd de stuurarm beschadigd en ging ook de wiellager stuk. Met deze opgelopen schade wist hij toch nog een 16de  tijd te realiseren. Voor de derde heat op paasmaandag stond Jos samen met vader en zoon Doran, Scott en Walfridson op de startgrid. Hij finishte als derde en zette opnieuw een 14de tijd op de tabellen. Maar er had wel meer in kunnen zitten moest hij niet rond zijn gegaan op het onverhard. De vierde kwalificatie heat leverde onze sympathieke drukker een knappe 8ste tijd op. Met een kanonstart wist hij Hedström en Godfrey te verschalken, maar uiteindelijk finishte hij als tweede achter Julian Godfrey die sterk voor de dag kwam het hele weekend lang. Finaal eindigde onze man uit Hoeselt op de 16de plaats algemeen. Het leverde hem nog één puntje op voor het vernieuwde RallycrossRX kampioenschap.

Reactie van Jos: Ik ben zeer tevreden over het weekend, alsook het team en de wedstrijd is zonder al te veel problemen verlopen. Het vernieuwde kampioenschap door IMG verdient zeker een kans en zal in de toekomst nog verder moeten groeien. Ook ben ik zeer tevreden over mijn 4de heat waarin we een knappe 8ste tijd realiseerden. Dit is toch het bewijs dat we vooruitgang boeken en beetje bij beetje onze tijden kunnen scherper stellen. Alleen moeten we nu nog constanter zien te worden.

Interessant om even te vermelden is dat Jos met zijn Focus MK3 de hoogste topsnelheid wist te realiseren van alle deelnemers bij het naar beneden komen van “Hairy Hill”, zoals de berg daar officieel heet. Dit met een snelheid van 102Mph of 164Km/h.

Volgende wedstrijd voor het JJ Racing team is op 14 april aanstaande. Jos zal aan de start staan van de derde wedstrijd voor het BK rallycross, welke verreden zal worden op het eurocircuit in Valkenswaard en ook mee telt voor het Nederlands kampioenschap.

JJ Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op woensdag 3 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons