van der Horst

Lydden Hill: Nabeschouwing Pauwels Motorsport

Pauwels Motorsport kwam tijdens het afgelopen Paasweekend aan de start van het vernieuwde RallycrossRX kampioenschap in Lydden Hill. Het Europese kampioenschap heeft door promotor IMG een hele boost ondergaan en iedereen keek dan ook vol verwachting uit naar wat dit allemaal teweeg zou brengen. Het team verscheen niet alleen met de Ford Fiesta Touringcar van Koen aan de start maar ook met Ford Focus MK2 Supercar. De Focus komt dit jaar enkele malen in handen van de zeer getalenteerde Fin Jussi-Petteri Leppihalme. Na de succesrijke testdag in Valkenswaard was Koen zeer verheugd er met deze jonge Fin aan de start te staan en een mogelijke finale plaats te ambiëren tussen de topteams.
  • Prospeed Competition
Voor de eerste heat op zondag stond onze Fordgaragehouder samen met Lundh, Larsson en Nordgaard aan de start. Deze heat leverde hem een tweede plaats op na Robin Larsson en een derde tijd algemeen. In heat twee pakte Koen zijn eerste reeks overwinning voor Braten, Larsson en Tohill. Hij klokte een 2de tijd achter de Noor Nordgaard. Op een zonnige maar koude Paasmaandag was Koen meteen goed wakker wat hem in de derde reeks een nieuwe overwinning opleverde en ook nog eens de snelste tijd. In de vierde heat stond de garagehouder uit Leopoldsburg samen Nordgaard, Braten en Lona aan de start. Hier finishte Koen als derde en werd er een 6de tijd gerealiseerd. Dit bracht hem na de kwalificatieheats op een tweede plaats algemeen, wat goed was voor 15 kampioenschapspunten en de polepositie voor de semi-finale.

Koen stond samen met Tohill, Larsson en Lundh aan de start van zijn semi-finale. Jammer genoeg kon hij zijn polepositie niet verzilveren en kwam hij als derde over de finishlijn. Met deze derde plaats pakte hij nog 4 extra kampioenschapspunten en zo kwam hij op de vijfde startpositie van de grote finale te staan. Onze man uit Leopoldsburg wist nog één plaats op te schuiven en als vierde te finishen wat weer goed was voor 3 extra punten.

Reactie van Koen: Na enkele wedstrijden met de Supercar 4X4 te hebben gereden was het wel wennen om terug zonder turbo en enkel achterwielaandrijving aan de slag te gaan. De resultaten van de heats waren schitterend en de wagen liep perfect. In de finales hebben de zenuwen me wat overmand en heb ik me zo laten te grazen nemen. Voor mij lag de focus dit weekend vooral op het coachen en een perfecte Focus Supercar afleveren aan mijn klant “Juspe” Leppihalme. Dit jonge talent heeft voor ons team gekozen en samen gaan we proberen vele rallycross successen te boeken.

Teamgenoot van Koen in het Pauwels Motorsport team Jussi-Petteri liet van in het begin zien dat hij niet gekomen was om maar een bijrol te spelen, maar zeker een finale plaats wilde. Met een knappe vijfde tijd in de eerste heat in een reeks met enkel grote namen als Solberg, Foust, Timerzyanov en Godfrey was de toon meteen gezet. De tweede heat leverde een 9de tijd op en de derde een 8ste. In de vierde heat realiseerde de stille Fin een mindere 15de tijd maar deze was te wijten aan het tumult in de start en de crash die erop volgde. Hierdoor verloor hij veel tijd en ging ook de versnellingsbak stuk. Deze werd na de heat dan ook in de paddock door het team keurig op tijd vervangen. Na de vier heats stond “Juspe” op een 7de plaats, goed voor 10 punten en derde startpositie in de semi-finale. Met namen als Foust, Hansen, Peter en Henning Solberg en Scott stond onze Finse teamgenoot niet met de minsten aan de start van zijn semi-finale. Dankzij een knappe start en de juiste jokerstrategie wist hij zich samen met Foust en Hansen voor de finale te kwalificeren. De gehoopte finale plaats was bereikt voor Pauwels Motorsport maar wat toen volgde in de finale was nog mooier. Startopstelling voor deze finale was als volgt: Foust en Timerzyanov op de eerste rij, tweede rij was voor Hansen en Jeanney en op de derde rij stond “Juspe” samen met de verrassende Godfrey. Onze Fin maakte opnieuw een goede start en wist dankzij zijn zuivere rijstijl en snelheid op te schuiven naar een schitterende en wondermooie tweede plaats.

Na afloop niets dan blije gezichten in het Pauwels Motorsportteam. Wat wel doet smaken naar meer en een vervolg op dit succesverhaal hopelijk al in Portugal eind deze maand.

Reactie van Koen: Reeds vanaf de test vorige week was het talent van deze jonge Fin duidelijk, door met oude banden op een koude baan rond het vriespunt een nieuw baanrecord te zetten in Valkenswaard. Ik dacht dat “Juspe” echt wel in staat was om semi-finales te rijden en hoopte uiteraard op een finale plaats binnen de eerste 6 maar deze prachtige tweede podiumplaats was echt super en wel onverwacht. Tussen het nu wel groeiende geweld van semi- professionals en door constructeur gesteunde teams naar een prachtige tweede plek rijden is voor ons bescheiden privé team echt een super stunt. Hopelijk krijgen we via de extra media aandacht door de TV beelden die wereldwijd worden verspreid enkele extra sponsors overtuigd om onze samenwerking wat financiële steun te geven zodat we de laatste wedstrijden van het seizoen ook aan onze kalender kunnen toevoegen.

Pauwels Motorsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op woensdag 3 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons