van der Horst

Lydden Hill: Voorlopige pole voor Petter Solberg

Petter Solberg - Citroën DS 3
Petter Solberg - Citroën DS 3
Dit weekend wordt in het Britse Lydden Hill de vierde manche verreden in het World RX voor Supercars, gecombineerd met de tweede manche van de Super1600 en de derde manche van de RX Lites. De Noors Petter Solberg wil er alles aan doen om opnieuw de leiding van de Zweed Mattias Ekström over te nemen nadat hij die in Mettet uit handen moest geven na een perfecte wedstrijd van de Audi-rijder.
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Petter Solberg en zijn crew verhuisden twee weken geleden onmiddellijk richting Lydden Hill en werkten naar eigen zeggen hard om de Citroën nog sneller en efficiënter te maken. En blijkbaar zijn zij erin geslaagd. De Noorse wereldkampioen klokte tweemaal de snelste chrono op zaterdag en staat op de voorlopige pole.

Tijdens de eerste kwalificatieheat was hij een fractie sneller dan zijn voornaamste tegenstander van het moment, de Zweedse TVG Ekström en diens Audi S1. Tijdens de tweede heat was hij zelfs twee tellen
Andreas Bakkerud - Ford Focus RS
Andreas Bakkerud - Ford Focus RS
sneller dan de Peugeot van Timmy Hansen en de Audi van Ekström. De DTM rijder staat op een voorlopige tweede stek voor  Andreas Bakkerud, Timmy Hansen, Toomas Heikkinen, Kevin Hansen, Johan Kristoffersson, Anton Marklund , Sébastien Loeb, Ken Block, Kevin Eriksson en Janis Baumanis. Dit is de voorlopige top 12 die op zondag mogelijk de halve finales zal rijden.Julian Godfrey - Ford Fiësta
Julian Godfrey - Ford Fiësta
Maar er resten nog twee kwalificatieheats en zodoende is er nog hoop voor Robin Larsson, Guy Wilks, Tanner Foust, Niclas Grönholm, Timur Timerzyanov, Davy Jeanney, René Münnich, thuisrijder Liam Doran en Julian Godfrey die over de kop ging. Reinis Nitiss scoorde reeds een 0-resultaat en zal meer dan waarschijnlijk een goed resultaat mogen vergeten.Ulrik Linnemann - Peugeot 208 Super 1600
Ulrik Linnemann - Peugeot 208 Super 1600
De Deen Ulrik Linnemann staat voorlopig in pole in de Divisie Super1600 met twee snelste chrono’s na een mooi duel met Szabo terwijl de Let Artis Baumanis, broer van Janis, voorlopig derde staat.

In de RX Lites Cup zette de Fransman Cyril Raymond zijn wagen op zijn dak in de tweede heat, maar wist via winst in de eerste en derde heat toch de dag op de eerste plaats af te sluiten voor de Fin Simon Wago Syversen en de Noor Sondre Evjen.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 28 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Groot-Brittannië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons