van der Horst

Lydden Hill: Hansen Motorsport heerst in SuperCar - Koen Pauwels voorlopig best onderweg in TouringCar

Timmy Hansen - Citroën DS3 Hansen Motorsport
Timmy Hansen - Citroën DS3 Hansen Motorsport
Twee van de vier te verrijden heats zijn achter de rug na de eerste dag van de eerste wedstrijd van het FIA European Rallycross Championship 'new-look'. Daarin was het team van de Zweed Kenneth Hansen heer en meester en staat met drie Citroëns DS3 op de eerste drie plaatsen in de voorlopige stand. Zoon Timmy Hansen, onderweg met het chassis waarmee Loeb vorig jaar de X-Games won in Amerika, draaide twee snelste chrono’s en staat aan de leiding voor zijn Noorse teamgenoot Alexander Hvaal en uittredend Europees kampioen, de Rus Timerzyanov.
  • Dreamdrive
Voor de 20-jarige Timmy Hansen is het zijn eerste volledig seizoen in rallycross nadat de jonge Zweed reeds eerder met succes actief was in Karting, European Formula BMW en Formula Renault 2.0. De Viking heeft in ieder geval het talent van zijn vader geërfd.   

De Zweedse debutant Anton Marklund en zijn debuterende VW Polo deden het ook uitstekend en staat voorlopig vijfde na gelegenheidsrijder Leppihalme die het voortreffelijk deed in de Belgische Ford Focus van Pauwels Motorsport.

De Britten Liam Doran en Julian Godfrey staan op hun thuisbasis op een voorlopige 6de en 7de plaats voor de Fransman Jeanney, de Amerikaan Tanner Foust en de Noor Petter Solberg. Teamgenoot van onze landgenoot Michaël De Keersmaecker bij Albatec Racing, de Brit Andy Scott is voorlopig de laatst geklasseerde voor de semi finales morgen maandag. Maar eerst moeten nog twee heats worden verreden en daarin zullen onze landgenoten Jansen en Scheveneels moeten trachten om binnen de top 12 te geraken. Zij staan momenteel op een respectievelijke 15de en 16de plaats.

In TouringCar is er reeds een half Belgisch succes met Koen Pauwels die na twee van de vier heats aan de leiding staat met zijn achterwielaangedreven Ford Fiësta. Via een 3de en een 2de chrono vergaarde hij 5 punten en staat zodoende ex aequo aan de leiding met de Noorse Skodarijder Nordgard, terwijl diens merkgenoot, de Zweed Larsson en Opelrijder Castoral op een gedeelde derde plaats staan.  

Op Paasmaandag worden nog twee heats gereden, gevolgd door de semi finales en de uiteindelijke finale met de drie snelste piloten uit de beide semi finales.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 31 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons