van der Horst

Lynk & Co Cyan Racing met ongewijzigde teambezetting aan de start

Lynk & Co Cyan Racing 2021
Lynk & Co Cyan Racing 2021
Een cliché als een huis maar zeker toepasselijk op Lynk & Co Cyan Racing: 'never change a winning team'. Cyan Racing, het team van stichter Christian Dahl, gaat komend seizoen andermaal in zee met het vertrouwde viertal Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Santiago Urrutia en Thed Björk. Het kwartet dat in 2021 andermaal met vier Lynk & Co 03 TCR-bolides aan de start komt zoekt vanzelfsprekend zowel de teamtitel als Yann Ehrlachers rijderstitel te verlengen.
Ehrlachers zegehonger lijkt geenszins gestild. "Ik ben ongelooflijk fier het seizoen als kampioen te starten na mijn beste jaar tot dusver. Wie veronderstelt dat ik minder gemotiveerd aan deze nieuwe uitdaging begin, heeft het echter verkeerd voor. Al meteen na de finale in 2020 keek ik met ongeduld uit naar 2021, ik ben er klaar voor", klinkt het.

Yvan Muller vormt andermaal team met zijn neef, de zoon van diens zuster Cathy Muller. De viervoudige toerwagenkampioen zal wellicht in functie van de regerende kampioen rijden maar sluit een vijfde titel op het einde van zijn zestiende toerwagenseizoen geenszins uit.

Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Santiago Urrutia - Cyan Performance Lynk & Co
Ook Santiago Urrutia reed vorig jaar als nieuwkomer in functie van het team maar toonde met vier podiums in de laatste zes races heel wat in zijn mars te hebben. De razendsnelle Uruguyaan wil maar wat graag een vervolg breien aan zijn succes in de seizoensfinale waarin hij twee poles en een eerste WTCR-zege liet optekenen. "Streefdoel dit jaar is de titel voor het team, terwijl ikzelf wereldkampioen wil worden", klinkt het onverbloemd.

Urrutia zal net als in 2020 team vormen met Thed Björk. De Zweed is inmiddels reeds aan zijn tiende seizoen met Cyan Racing toe, met de rijderstitel in 2017 als hoogtepunt. "Het sterkt mijn vertrouwen dat het team voor de tiende keer op rij in mij gelooft. Ik wil in 2021 beter gaan presteren en heb mijn zinnen gezet op de hoogste podiumtrede", aldus de Zweed.

Het WTCR-seizoen 2021 telt acht raceweekends met telkens twee wedstrijden en gaat normaliter begin juni op de Nürburgring Nordschleife van start. 

Foto: Cyan Racing & FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 18 maart 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons