van der Horst

Lynk & Co Cyan Racing tekent Thed Björk en Ma Qing Hua voor TCR World Tour

Thed Björk & Ma Qing Hua
Thed Björk & Ma Qing Hua
Precies twee maand voor de start van de TCR World Tour kennen we de namen van de eerste twee rijders die aan boord klimmen van de nieuwe serie. Lynk & Co Cyan Racing maakte vandaag bekend dat oudgediende Thed Björk alsook Ma Qing Hua de kleuren van het Zweeds-Chinese team zullen verdedigen.
"We zijn blij Thed en Ma aan boord te hebben voor ons TCR World Tour-programma, twee van de beste toerwagencoureurs. Hun uitgebreide ervaring zal cruciaal zijn voor ons programma nu we terugkeren naar een wereldwijd raceschema met circuits als Macau en Bathurst", zei teammanager Fredrik Wahlén.

Thed Björk - Cyan Racing Lynk & Co
Thed Björk - Cyan Racing Lynk & Co
Thed Björk van zijn kant, inmiddels aan zijn 12de seizoen bij Cyan Racing toe, stelde net zo gemotiveerd te zijn als destijds bij diens eerste aantreden. "De TCR World Tour betekent een nieuwe vonk van motivatie voor mij om terug te keren naar de internationale circuits en een nieuwe uitdaging aan te gaan waarvan ik denk dat die me heel goed ligt. Ik kijk er ook naar uit om de samenwerking verder te zetten met Ma, die vorig jaar een indrukwekkend eerste seizoen bij Cyan Racing afsloot."

Ook voormalig Formule 1-testrijder en TCR China-kampioen (2020) Ma heeft racezeges in zowel WTCC als WTCR op zijn palmares staan. De Chinees die geruime tijd in Formule E actief was ziet de verlengde samenwerking met Björk zitten en is "echt trots en opgewonden om dit jaar andermaal voor Lynk & Co Cyan Racing uit te komen. Het is een nieuw seizoen met een ander format en nieuwe circuits, een zware uitdaging waar ik naar uitkijk".

De laatste twee Lynk & Co Cyan Racing-rijders voor het TCR World Tour-seizoen 2023 worden begin maart bekendgemaakt.

Foto's: Cyan Racing en Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op maandag 27 februari 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons