van der Horst

M-Sport haalt Ogier binnen

Ford Fiesta WRC '17
Ford Fiesta WRC '17
De natte droom van Malcolm Wilson, teambaas bij M-Sport, is uitgekomen. Hij heeft de viervoudige wereldkampioen Sebastien Ogier weten te overtuigen om volgend jaar uit te komen voor zijn team. Ogier is de eerste oud-VW-rijder die zeker is van een plaatsje in het WRC 2017. De Fransman zal een duo vormen met Ott Tänak.
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
De belangrijkste vraag van het naseizoen 2016 kent eindelijk een antwoord. Fransman Ogier gaat niet naar Citroën, noch naar Toyota of Hyundai, maar wel de Britse renstal M-Sport. Tussen de regels door van de bekendmaking staat wel te lezen dat hij enkel in 2017 zal uitkomen voor het team van Wilson, die al langer zat te azen op de diensten van de Franse veelwinnaar.

Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
"Er zullen veel nieuwe dingen zijn dit seizoen, maar ik kijk absoluut vooruit. We hebben een nieuwe generatie WRC's en een nieuw team. Het zijn opwindende tijden", aldus Ogier. "We hebben niet meer lang te gaan tot de start van de Monte-Carlo en we hebben nog niet veel in de Fiesta gezeten, maar we doen ons uiterste best om klaar te zijn. We zijn ons bewust van de uitdagingen. Ik zie ook hoe hongerig Malcolm is naar succes", aldus Ogier die Red Bull als sponsor meeneemt in zijn zog.

"Grappig. Enkele maanden geleden zei ik nog hoe fantastisch het zou zijn om met hem te werken. Ik had geen idee dat die tijd zo snel zou komen. Ik kijk er naar uit om bij M-Sport aan de slag te gaan en we mikken resoluut op het hoogste schavot."

Ford Fiesta WRC
Ford Fiesta WRC
Wilson is in de zevende hemel. "We gaan naar Monaco met het nummer 1 op onze deuren, en de sterkste line-up in jaren", verwijst hij naar Tänak. "Dat we  er naar uitkijken is een understatement. We zijn er van overtuigd dat we een uitzonderlijke wagen hebben gebouwd. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik wilde werken met Sebastien. We hebben hard gewerkt en ze geloven dat onze Fiesta de beste wagen is om hun titel mee te verdedigen. 

Andreas Mikkelsen en Jari-Matti Latvala, de Noorse en Finse teamgenoot van Ogier bij VW zijn nog niet zeker van een zitje. Mikkelsen wordt genoemd in een project met Nasser Al-Attiyah die aast op de VW's, terwijl Latvala gelinkt wordt aan Toyota.

Foto's: M-Sport en Willy Weyens

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 12 december 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons