M-sport haalt Teemu Suninen binnen

Teemu Suninen - Ford Fiesta R5
Teemu Suninen - Ford Fiesta R5
M-Sport heeft de Fin Teemu Suninen binnengehaald voor een campagne in WRC2 met de Ford Fiesta R5. Dat meldt de Britse renstal op zijn website. Suninen zal een team vormen met de Fransman Eric Camilli.
Teemu Suninen dreigde in 2017 op een zijspoor terecht te komen, maar Malcolm Wilson haalt de 22-jarige Fin binnen met oog op de toekomst. Twee jaar geleden werd de Fin nog het hof gemaakt door Toyota en stoomde ze hem klaar in WRC2 voor het grotere werk, maar Gazoo Racing en Tommi Makinen kozen voor Jari-Matti Latvala en vooral voor Suninens generatiegenoot Esapekka Lappi. 

Suninen won dit jaar nochtans drie rally's in WRC2. Vooral op snel onverhard kwam de Fin ontzettend sterk voor de dag met onder meer winst in Polen.

De Fin zal een team vormen met Eric Camilli die na een jaartje op het hoogste niveau degradeert naar WRC2. Toch blijft M-Sport geloven in de Fransman die nog een jaar onder contract ligt bij Wilson. Camilli en Suninen vormden in 2015 nog een team bij Oreca.

De look van die Fiesta's is nog niet gekend, al meldt M-Sport dat ze de look zullen meekrijgen van de WRC-testwagens, met blokken in verschillende blauwtinten. 

Quasi tegelijkertijd werd aangekondigd dat Elfyn Evans in de DMack-kleuren zal verschijnen in de Monte-Carlo, zoals geweten in een WRC'17-Fiesta. DMack heeft trouwens een prijzenpot van 55.000-pot voor WRC2-rijders die met die Britse banden op weg gaan.

Foto: Sandro Delaere

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 10 januari 2017.

  • Lux* Grand Gaube