van der Horst

M-Sport witgewassen na Mexico

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
M-Sport wordt niet uit het resultaat van de Rally van Mexico geschrapt. Dat kwam de redactie van het Franse magazine AutoHebdo te weten. De FIA nam de versnellingsbakken na de rally in beslag voor onderzoek, maar die blijken conform. Sebastien Ogier behoudt dus zijn tweede plaats.
Kort na de rally van Mexico, de derde manche van het WRC, raakte bekend dat er een onderzoek liep naar de versnellingsbakken van Sebastien Ogier, Ott Tänak en Lorenzo Bertelli, kortom, naar de wagens van M-Sport. Er werd vooral onderzocht of die stukken niet te licht waren.

Bij uitsluiting zou Ogier het belangrijkste slachtoffer geweest zijn. Ogier eindigde tweede en nam zo opnieuw de kop in de WK-tussenstand. Thierry Neuville had een gouden zaak kunnen doen, door van drie naar twee te schuiven en zo in het zog te blijven van Ogier, maar zo ver kwam het dus niet.

M-Sport werd van blaam gezuiverd. Ogier behoudt zijn 66 punten uit drie wedstrijden. 

WK-tussenstand: 1. Ogier 66 ptn. 2 Latvala 58 ptn. 3. Tanak 48 ptn. 4. Sordo 30 ptn. 5. Neuville 28 ptn.

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 21 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons