van der Horst

M3M naar zijn favoriete race met vijf auto's en stevige ambities

M3M - VW Fun Cup #424
M3M - VW Fun Cup #424
Na verschillende podiumplaatsen in de laatste paar edities (derde in 2021, tweede in 2019), heeft het team onder leiding van Jean-Luc Dubois meer dan ooit alles uit de kast gehaald om zijn successen van 2011 en 2015 te herhalen op het langste endurance-evenement ter wereld, de magische Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
  • Skylimit Events
Hij is er al weken mee bezig, zijn dagen duren al een tijd... 25 uur. Voor Jean-Luc Dubois, baas van het in België gevestigde M3M-team, is de dubbele race rond de klok voorbehouden aan de VW Fun Cup een echt bijzondere gebeurtenis.
 
“Ik heb bijna een spirituele band met deze race die me zo nauw aan het hart ligt”, vertrouwt de baas toe, die vijf wagens zal inschrijven voor rijders uit zeven verschillende landen, met één Duitser, twee Maleisiërs, enkele Engelsen, enkele Fransen, één Monegask, drie Luxemburgers en natuurlijk Belgen. "Het is zo ingewikkeld om de 25 Hours te winnen. Er is zo'n hoog niveau, een twintigtal teams die kunnen winnen, veel strategie maar ook soms een loterij dat ik, uit bijgeloof, mijn echte ambities niet durf te verklaren. Maar je kunt het makkelijk raden... Mijn eerste doel is om al mijn klante zo goed mogelijk van dienst te zijn. We zijn een grote familie en mijn prioriteit is dat iedereen een fijn weekend beleeft. De voorbereiding van de wagens, de mechaniek en de tactiek is van cruciaal belang. Dat is vijftig procent van het succes. In dat opzicht hebben wij eerlijk gezegd alles in het werk gesteld om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor deze grote uitdaging. Nu moeten we in de race strijden met zeker veel gevaren, safety cars en al dan niet beheersbare racefeiten. Dat is de glorieuze onzekerheid van de sport, ook al is het geen toeval dat we na een paar uur vaak dezelfde teams en wagens vooraan aantreffen.”
 
Net als in de voorbije jaren is de wagen van het team #424 Groupe Lemoine by M3M, aan de start gebracht door de Franse zakenman Philippe Lemoine, die als teamgenoten gekozen heeft voor Michaël Leenders, tweevoudig winnaar, en de ervaren wegkapitein Pierre Lalmand. Beiden zaten aan het roer van de veelkleurige bolide tijdens de voorbije edities en zullen worden vergezeld door drie jongeren die al de gelegenheid hebben gehad om hun topsnelheid te tonen.
 
Gilles Smits, afkomstig uit de karting, is een vaste waarde, zowel snel als betrouwbaar. De jonge Fransman Lucca Ayari, neef van Soheil, maakt deel uit van de nieuwe, groeiende generatie in de Fun Cup Frankrijk, terwijl we Ugo de Wilde tot slot niet hoeven voor te stellen. De Brusselaar zal de plaats innemen van Maxime Martin, die hetzelfde weekend aan het werk is in Zolder. De jonge LMP2-rijder heeft al drie races gereden in de kleuren van M3M, met een pole en een beste ronde in de race van Le Mans en een tweede plaats in Nogaro, één seconde achter de winnaar.
 
In de #282, van de regerende kampioenen in de Franse 'corporate'-categorie, zal de Belg Axel Soyez het sterke Franse trio van Eric Steinlin, Nico Pérez en Patrice Fiorenzano versterken. Een plaats in de top 15 is een legitieme ambitie voor de vaste waarden van de discipline.
 
Hetzelfde kan gezegd worden van het Britse kwartet dat al vijf jaar terugkeert naar de Ardennen, met Nick Nunn, Mark Holme, Marcus Clutton en Morgan Tillbrook die het stuur delen van de #463.
 
De #491 is samengesteld uit drie Luxemburgers, met Eric Lux gekoppeld aan zijn vrienden Louis Wagner en Serge Loudwig. Een trio versterkt door de aanwezigheid van rijder en coach Pierre-Yves Rosoux.
 
Tot slot vinden we een heel heterogene crew op de #481 met Jérôme Huon, een van de pioniers van de VW Fun Cup, gesteund door de voormalige Monegaskische rallyrijder Grégory Rougaignon, de Duitser Benjamin Loos en twee coureurs uit Maleisië, Aaron Foong en Adrian d'Silva.
 
Niet minder dan 23 rijders en het volledige M3M-personeel dat vijf dagen ter plaatse is om hen te ondersteunen, staan te popelen om van start te gaan, de Raidillon te beklimmen en het beste van zichzelf te geven tijdens meer dan 25 uur puur plezier. Met één duidelijke opdracht: respect voor de mechaniek, de tegenstanders en... de grenzen van het circuit!
 
“Afgezien van de rijders, zal ons personeel bestaan uit 28 personen tussen 19 en 71 jaar”, besluit Jean-Luc Dubois. “Ik wil ieder van hen afzonderlijk begroeten. Sommigen van hen werken al 35 jaar met me. Ik wil dit team bedanken, want het is in perfecte harmonie. De waarden die zij uitdragen vertegenwoordigen het familiegevoel van het M3M-team.”

VW Fun Cup press



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons