van der Horst

Ma Qing Hua en Oliver Turvey terug bij NIO

Ma Qing Hua
Ma Qing Hua
Vandaag heeft ook het laatste Formule E team zijn duo rijders rond. NIO - dat nu door het leven gaat als NIO 333 Racing Team - heeft deze zomer een heuse make-over achter de rug. De Chinese constructeur zat in slechte papieren en moest zijn team van de hand doen om het bestaan verder te garanderen. Vincent Wang, CEO van Brilliance in Excellence en tevens beheerder van Lisheng Racing, kocht het team over en gaf het ook een nieuw elan. Gezien er weinig nieuws lekte duurde het even of het zeker was dat ze wel aan de start kwamen en eens dat dit bevestigd was, was het uitkijken naar de namen van wie zij gingen inzetten dit seizoen.
  • Dreamdrive
Oliver Turvey - NIO
Oliver Turvey - NIO
De keuze is uiteindelijk gevallen op de Chinees Ma Qing Hua en Oliver Turvey. Hua is geen onbekende in de Formule E, nadat hij vorig jaar ineens moest invallen voor de geblesseerde Oliver Turvey in New York. Daarnaast was hij ook nog actief bij Aguri en Techeetah waarbij zijn beste resultaat een elfde plaats was. Turvey daarentegen gaat voor het derde jaar op rij uitkomen voor het Chinese team. Niettegenstaande een moeilijk seizoen blijven zebij het team in hem geloven, dat in tegenstelling tot Tom Dillmann, die vorig seizoen als enige geen punten kon pakken in het kampioenschap.

Wang maakt ook komaf met de aandrijving van NIO. Na een zeer slecht seizoen heeft men nog in juni testen afgelegd met een verbeterde versie, maar daar stappen ze nu volledig van af en gooien het zelfs over een compleet andere boeg. Zij zullen nu een klantenteam worden van GEOX Dragon. De eerste testen zouden vorige week afgerond zijn alvorens zij dinsdag in Valencia met het echte werk gaan beginnen.

Foto's: Formula E - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 10 oktober 2019.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons