van der Horst

Maasmechelen: Kuijpers wint en pakt de leiding in Belgisch Kampioenschap

Jos Kuijpers
Jos Kuijpers
Na vier maanden en drie buitenlandse uitstappen was het terug de beurt aan de BRCV om de volgende manche van het BK te organiseren op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen. Deze vijfde wedstrijd, meetellend voor het Belgisch rallycrosskampioenschap werd verrassend gewonnen door Jos Kuypers, Dennis Remans, Jos Sterkens, Kristof Bex en Pedro Cokelaere.
  • Hamofa Performance
Een talrijk opgekomen publiek genoot niet alleen van het stralend weer, maar kreeg ook spannende reeksen en superhete finales voor geschoteld.

Bij de SuperCars ging de overwinning verrassend naar Jos Kuijpers en diens Ford Focus MK3. De Nederlandse Italiaan maakte van op de tweede lijn een bliksemstart en verraste vriend en vijand. Kuypers die ronde na ronde meer afstand nam van zijn concurrenten had geen moeite met het nemen van de jokerronde waardoor hij aan de leiding bleef en nooit echt in gevaar kwam.

Kuypers vond tijdens de kwalificaties geen grip en moest tijdens de A-finale vertrekken vanuit de 5de positie op de derde startrij. De pole ging naar de Brit Godfrey die de eerste startrij moest delen met Koen Pauwels. De tweede startij was voor Patrick Van Mechelen met naast hem Jos Jansen op de tweede startrij. Kuijpers en Proctor deelden de derde startrij voor Snoeck en Doran die eerste en tweede werden in de B-finale en zodoende achteraan mochten aansluiten.

Kuijpers monteerde een nieuw setje banden en lukte hierdoor een kanonstart met het gekende gevolg. Kuijpers won dus voor Godfrey en Van Mechelen en pakt zodoende de leiding over in het Belgisch kampioenschap van Van Mechelen.

Koen Pauwels viel net buiten het podium en bleef de Brit Doran voor in diens Citroën DS3. Thuisrijder Jochen Coox kreeg af te rekenen met problemen aan de turbo en kwam vandaag niet voor in het verhaal.

Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
In de Super1600 categorie ging de overwinning naar lokaal matador Dennis Remans in zijn Ford Fiësta. Renmans verstevigt hierdoor zijn leidersplaats ni de tussenstand op zijn naaste achtervolgers Davy Van den Branden (Citroën DS3) en Dave Van Beers (Renault Clio), die respectievelijk als tweede en derde over de finish kwamen. Het Nederlands trio De Bouwer, Veltman en Snoeijers sloot de top zes af.

Start SuperNationals +2000cc
Start SuperNationals +2000cc
De SuperNationals + 2000cc categorie werd gewonnen door Kristof Bex  in zijn Volvo S40. De regerend kampioen bleef Steven Maris (Volvo 240) en Steve Volders (Ford Escort MK1) voor. David Vannijlen (Volvo) en Ludo Vangeneugden werden respectievelijk vierde en vijfde.Cokelare - Honda SuperNational -2000cc
Cokelare - Honda SuperNational -2000cc
Bij de SuperNationals –2000cc ging in Maasmechelen de overwinning naar Pedro Cokelaere (Honda), voor Marc Vandenbergh (Seat) en de Nederlander Johan Kwinten (BMW). Steven Stessens (Vauxhall) en Jef Mertens (Opel) eindigden net binnen de top vijf.
Jos Sterkens - Volvo C30 Touring Cars
Jos Sterkens - Volvo C30 Touring Cars
Jos Sterkens zegevierde in zijn Volvo C30 bij de TouringCars, voor het jonge koppel Nick Snoeys en Mandy Kasse.VAS Regionaal

Maar liefst 92 deelnemers meldden zich aan in drie verschillende klassen op zaterdag voor de tweede wedstrijd van het VAS regionaal rallycross kampioenschap 2013 op de Duivelsberg te Maasmechelen. De Promo klasse gewonnen werd door Glenn Cools (Opel Kadett) voor Jeffrey Van Dal (Toyota MR2) en Benny Demandt (Honda Civic). Pechvogel was pole man Davy Wynants toen de versnellingsbak brak bij het eindigen van de derde reeks waarin hij de snelste dagtijd klokte met zijn Seat Ibiza.  Regerend kampioen Yves Teelen (Citroën Saxo) moest het Toyota Corolla duo Jacky Simons (1 ste) en de eerder B- finale winnaar Davy Van Ratingen voor laten. In de + 1600 B klasse maakte Johnny Christiaensen er met zijn Opel Astra een one man show van en gaf pole houder Bert Bosman (Volvo S40) en Jonas Kemp (BMW 325) het nakijken.

Foto's: BRCVDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op maandag 22 juli 2013.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons