Maasmechelen: Nabeschouwing Davy Van Den Branden

Tijdens de laatste en beslissende wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap, op het Duivelsbergcircuit, is Davy Van Den Branden met zijn Citroën DS3 S1600 vice Belgisch kampioen geworden in de Super 1600 klasse. De Belgisch titel was vorige wedstrijd al toegekend, zodat er deze wedstrijd kon gestreden worden voor de overige podiumplaatsen. Dit leek een spannende strijd te worden omdat plaats 2 tot 6 maar enkele punten van elkaar scheidden.
Davy stond in de tussenstand op de 3e plaats. Voor het Nederlands kampioenschap kon Davy, na een pech seizoen, zelfs verrassend nog de titel winnen indien hij de wedstrijd won.

De wedstrijd begon met 11 deelnemers in de Super 1600 klasse. In de tijdstraining reed Davy een 4e plaats. Hierdoor waren Remans en Stouten Davy’s tegenstanders in de 1e kwalificatiereeks. Davy kwam als tweede uit de start en behield deze plaats tot aan de finish. Een 2e tijd algemeen was het resultaat. Voor de 2e kwalificatiereeks moest Davy starten tegen Van Beers en Van de Weghe. Davy kwam slecht weg bij de start en kon zijn 3e plaats niet verbeteren. Het gevolg van deze mindere reeks was een 5e tijd algemeen. Er werd voor de 3e kwalificatiereeks gewerkt aan de afstelling voor een betere start. Dit wierp direct zijn vruchten af want bij de start nam Davy de koppositie voor Van Beers, Snoeijers, Brouwer en Bel. Hij reed onbedreigd naar de reeks overwinning met een 2e tijd algemeen.  Na deze reeks werd een probleem ontdekt met de schokdemper links voor. Dit werd door Proflex op een snelle en professionele manier hersteld, waarvoor onze dank!

Met deze goede resultaten kon Davy vanop de 2e startplaats vertrekken in de A-finale na Remans en voor Van de Weghe, Heezen, Van Beers, Stouten, Snoeijers en Van Rijn. Bij de start van de finale maakte Davy een kanonstart en nam resoluut de leiding voor Van de Weghe, Van Beers en Heezen. Davy reed onbedreigd 4 rondes aan de leiding tot hij de joker lap nam. Bij het uitkomen van deze extra lus kwam hij zij aan zij met Heezen uit de bocht, die in de 1e ronde de joker lap al had genomen. Davy zat helaas aan de buitenzijde en verloor hierdoor de leiding. Davy kwam dus als 2e over de finish.

Na de finale waren er gemengde gevoelens want de Nederlandse titel werd op een haar gemist maar voor het Belgisch kampioenschap werd hij als vice kampioen gehuldigd ! Dit is voor ons team een mooie beloning voor het  1e moeilijk seizoen, gekenmerkt door mechanisch pech met  de nieuw opgebouwde Citroën DS3 S1600. Met deze sterke resultaten op het einde van het seizoen lijken de kinderziektes overwonnen en bevestigen we het sterke potentieel van de Citroën DS3 S1600.

Wij willen bij deze onze trouwe sponsors en supporters bedanken voor dit seizoen ! Hopelijk kunnen wij ook volgend seizoen op jullie steun blijven rekenen en de knappe resultaten van afgelopen jaren verderzetten.