van der Horst

Maasmechelen: Nabeschouwing JJ Racing

De laatste wedstrijd voor het BK rallycross stond afgelopen zondag in het teken van de titelstrijd tussen Patrick Van Mechelen en Jos Kuypers, mathematisch maakte ook Koen Pauwels nog een kans op de titel. Met een vierde plaats in de tussenstand die niet meer verbeterd kon worden alsook niet meer kon bijgehaald worden door de vijfde in de stand kwam Jos dan ook net als Coox, Scheveneels, Snoeck, Ottink en Teurlings aan de start om mee te strijden voor de dagzege.
Tijdens de tijdstraining realiseerde onze drukker een vijfde tijd algemeen en dit met een turbo die te weinig druk leverde, waardoor de motor niet over het volle vermogen beschikte. Deze vijfde tijd bracht hem samen met Kuypers, Pauwels, Teurlings en Coox aan de start van de eerste heat. Bij de start was het Kuypers die de leiding nam gevolgd door Pauwels en onze man uit Hoeselt. Maar na licht contact met Coox in de eerste bocht werd de stuurstang beschadigd en was sturen haast onmogelijk. Bij het ingaan van de jokerlap maakte Jos hierdoor een spin en kon er geen tijd in deze heat gerealiseerd worden. Dit betekende meteen dat hij in de twee resterende kwalificatieheats een tijd moest realiseren om zich alsnog voor de finale te kunnen kwalificeren. Bij de start van de tweede reeks zat Jos op de derde positie aan de “Spinnekop”, aan de buitenzijde zat Ronny Scheveneels en bij hem brak een cardan waardoor hij spinde en op het linkervoorwiel van de Focus Mk3 knalde. De schade aan de wielophanging was te groot en Jos moest de Focus aan de kant zetten. Scheveneels kwam zich dan ook in de paddock meteen verontschuldigen voor het ongelukkige incident. Bijgevolg kon Jos dus opnieuw geen tijd realiseren en was dan ook een plaats in de finale verloren. Jos kwam alsnog aan de start van de derde reeks en dit samen met Pauwels, Coox, Teurlings en Snoeck. Nu bleek alles wel te kloppen en kon Jos van op de buitenste startpositie als tweede achter Pauwels aansluiten en voor Coox. Uiteindelijk wist Jos ook als tweede te finishen en eveneens een tweede heattijd op de tabellen te zetten. Onze drukker uit Hoeselt eindigde zo dus zijn BK campagne zonder finale maar werd wel mooi vierde algemeen in de eindstand van het BK rallycross achter het ongenaakbare trio Van Mechelen, Kuypers en Pauwels

Reactie Jos: De laatste wedstrijd voor het BK rallycross is niet verlopen zoals ik gehoopt had. Tal van technisch problemen die we niet altijd zelf in de hand hadden in de eerste en tweede reeks hielden me uit de finale. Ondanks dat een finale plaats niet meer mogelijk was ben ik in de derde heat toch nog van start gegaan om zo de aanwezige toeschouwers nog een mooie reeks te kunnen bieden. In deze reeks realiseerde ik dan ook een mooie tweede tijd achter Pauwels die afgelopen zondag wel heel sterk voor de dag kwam en dan ook de verdiende winnaar werd. Ook proficiat aan Patrick Van Mechelen en zijn team natuurlijk, het is al moeilijk om één titel binnen te halen, hij voegt er zo maar even drie op één week tijd toe aan zijn palmares.

Binnen twee weken komt het JJ Racing team in het Britse Croft net als vorig jaar aan de start van de afsluitende wedstrijd voor het Brits rallycross kampioenschap waarin motortuner Julian Godfrey zich al tijdens de voorlaatste wedstrijd en dit voor het derde jaar op rij tot kampioen bij de Supercars wist te kronen. Op zaterdag staat er de 8ste en laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma terwijl er op zondag de afsluitende MSA Grand Prix verreden wordt. Jos hoopt er alvast samen met oa Godfrey, Doran, Scott, Procter, de Zweed Anton Marklund,… en zijn team hun drukke en vooral zeer mooi rallycross seizoen in schoonheid te kunnen afsluiten. Ook zal JJ Racing op 2 november aanwezig zijn op de Racing Days in de Mecc in Maastricht en dit voor een demo.

JJ Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op donderdag 10 oktober 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons