van der Horst

Maasmechelen: Nabeschouwing Koen Pauwels

Afgelopen weekend vond op het Duivelsbergcircuit de finale wedstrijd van het Belgisch kampioenschap rallycross plaats. Onze Ford garagehouder uit Leopoldsburg had tijdens deze finale mathematisch nog een waterkansje op de titel maar moest hiervoor hopen op een foutje van Patrick Van Mechelen en Jos Kuypers. Mechanische pech wensten we natuurlijk geen van beide toe waardoor de focus bij Koen vooral lag op het pakken van een tweede seizoenszege en dit keer eentje voor eigen volk.
Al van bij de tijdstraining werd duidelijk dat de strijd om de overwinning opnieuw tussen de top drie uit de BK tussenstand zou gaan. Kuypers was het snelst voor Van Mechelen en onze man uit Leopoldsburg. Slechts 0,017sec was het verschil tussen plaats twee en drie, dit om u een idee te geven van hoe kort het soms allemaal bij elkaar ligt. Zo stond Koen samen met Kuypers, Jansen, Teurlings en Coox op de startgrid van de eerste heat. Hij kwam als tweede de eerste ronde door maar was hierin duidelijk sneller dan leider Kuypers. Om geen tijd te verliezen achter Kuypers duikt Koen dan ook in ronde twee de jokerlap in. Deze jokerstrategie bleek achteraf de juiste te zijn want wanneer Kuypers zijn jokerlap afwerkt weet Koen hem te passeren en de leiding over te nemen. Met deze knappe reeksoverwinning realiseerde hij een tweede heattijd na Van Mechelen. Voor de tweede heat stond Koen dan ook op de pole-positie van zijn reeks met langs hem Coox, Teurlings en Ottink. Met een knappe kopstart weet Koen zijn pole-positie te verzilveren en zo van start tot finish aan de leiding te rijden. Deze reeksoverwinning leverde hem ook nog eens de beste heattijd op voor Coox, Kuypers en Van Mechelen. In de laatste kwalificatiemanche wist Koen opnieuw de koppositie te pakken voor Jansen en Coox. Deze stond hij wederom niet af en met zijn derde reeksoverwinning van de dag zette Koen opnieuw de snelste tijd op de tabellen.

Met twee keer de beste heattijd stond onze garagehouder uit Leopoldsburg dan ook op de pole-positie voor de finale. Langs hem op de eerste rij stonden Coox en Van Mechelen, tweede startrij was voor Kuypers en Teurlings en op de derde rij stonden Snoeck, Scheveneels en Ottink. Waar het in de voorgaande finales al eens tegen zat, viel dit keer alles op zijn plooi en nam Koen meteen de leiding gevolgd door Van Mechelen en Kuypers. Stelselmatig wist hij zijn voorsprong te vergroten en kwam hij ook na het nemen van zijn jokerlap niet meer in de problemen en reed zo onbedreigd naar de overwinning voor Kuypers en Van Mechelen. Met deze bijzonder knappe start – finish overwinning pakt Koen dan ook na zijn pracht zege tijdens de gecombineerde BK – Rallycross Challenge Europe wedstrijd in Essay (Frankrijk) zijn lang verwachte tweede seizoensoverwinning! Na afloop was Koen dan ook uiterst tevreden over zijn knappe wedstrijd en de Focus Mk2 die weer als een Zwitsers uurwerk liep.

Reactie Koen:
In de vrije trainingen vanmorgen brak de uitlaat waardoor mijn top-mecaniekers even alles uit de kast moesten halen om de tijdstraining te kunnen starten. Deze klus werd met glans geklaard. Vanaf de eerste meters voelde ik dat alles goed zat: de Proflex dempers zorgden voor een fantastische grip en onze DT1 luchtfilters voor het nodige extra vermogen. Tijdens de heats en in de finale liepen de starts perfect en Chief mecanic Frank dokterde telkens een goede joker strategie uit. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik dit mooie maar zware seizoen kan afsluiten met een klinkende overwinning in de drie heats an finale waarvoor en waarmee ik mijn  team uiteraard wil bedanken voor de mateloze inzet van gans het seizoen. Achter de schermen zijn we al volop bezig met 2014 voor te bereiden en we hopen ook om de nodige fondsen te kunnen verzamelen om een voledig WK rallycross te kunnen rijden volgend jaar. Ik hoop dat ik hierbij op alle steun en symphatie kan blijven rekenen van al diegenen die mijn afgelopen jaar ook steunden.

Na deze finale wedstrijd voor het BK rallycross zit het drukke rallycross seizoen erop voor Pauwels Motorsport. Koen kijkt dan ook met een vierde plaats in het Europees RallycrossRX kampioenschap bij de Touringcars en een derde plaats in het BK bij de Supercars met een tevreden gevoel terug en wil langs deze weg graag ook het hele team, alle sponsors en supporters bedanken. Nu volgen er enkele relatief rustige rallycross maanden, waarin vooral achter de schermen druk aan de plannen voor volgend jaar gewerkt zal worden. Via onze site houden we jullie hierover graag op de hoogte.

Koen Pauwels PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op donderdag 10 oktober 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons