van der Horst

Maasmechelen: Nog enkele titels te verdelen

Jos Kuypers - Ford Fiësta SuperCar
Jos Kuypers - Ford Fiësta SuperCar
Dit weekend wordt de laatste manche verreden van het Belgisch Rallycrosskampioenschap. Het BK Rallycross bestaat uit zeven manches, verreden in Engeland, Frankrijk, Nederland en België. Er is één schrapresultaat, maar deze wordt in mindering gebracht voor de laatste wedstrijd die dus verplicht moet gereden worden. Desondanks zijn er reeds twee kampioenen gekend. Dennis Remans (Super1600) en Jos Sterkens (TouringCars) zijn reeds zeker van de titel in hun respectievelijke Klassen.
  • Prospeed Competition
Patrick Van Mechelen - Ford Fiësta SuperCar
Patrick Van Mechelen - Ford Fiësta SuperCar
Bij de Supercars Beschikt Van Mechelen over de beste papieren met drie overwinningen en twee tweede plaatsen. Zijn Voornaamste belager, De Nederlander met Italiaanse licentie Jos Kuypers scoorde twee zeges, twee tweede plaatsen en een derde plaats. Hij staat op 5 punten van Van Mechelen die zijn ex wagen bestuurd en moet zodoende 6 punten meer scoren. Indien Kuypers wint, heeft Van Mechelen voldoende aan een derde plaats om kampioen te worden. Ze hebben dan evenveel punten, evenveel zeges, evenveel tweede plaatsen, maar Van Mechelen soort beter in de derde plaatsen. Koen Pauwels, momenteel derde, was een van de meest regelmatige piloten met één overwinning en zes podia op rij. Hij heeft nog een mathematische kans op de titel. Indien hij wint heeft Van Mechelen aan 8 punten om de titel binnen te halen. En aangezien er niet voldoende wagens zijn ingeschreven kan hij alleen kampioen worden indien Van Mechelen uitvalt. Indien dit het geval zou zijn en pauwels wint, heeft Kuypers op zijn beurt voldoende aan een vierde plaats om de titel te pakken.

Dennis Reamns - Ford Fiësta Super1600
Dennis Reamns - Ford Fiësta Super1600
Nu de titel in de Super1600 voor Dennis Remans (Ford Fiesta) reeds een feit is, zijn er nog zes kandidaten; Snoeijers (Renault Megane), Van Den Branden (Citroën DS3),Stouten (Toyota Yaris), het Nederlands duo Veltman (Citroën C2) en De Bouwer (Suzuki Swift) en Dave Van Beers (Renault Clio in de running voor de zilveren en bronzen plak.Jos Sterkens - Volvo C30 TouringCar
Jos Sterkens - Volvo C30 TouringCar
Met een voorsprong van meer dan twintig punten en vijf overwinningen op rij heeft de Volvo C30 van Hoogstratennaar Jos Sterkens voldoende voorsprong bijeen gereden om zich in de voorlaatste wedstrijd al te kunnen voorzien van de titel, al was de tegenstand in de TouringCars van een laag pitje. Nu Mandy Kasse zich voorzien heeft van de BMW van Frans de Wit, gaat de strijd om zilver en  brons tussen Ivo Van Den Brandt en Nick Snoeys (Ford Fiesta Mk6). Van den Brandt wil zijn kansen gaaf houden en laat de Mitsubishi Colt op stal. Hij zal aantreden met de Volvo C30 van Filip Baelus, de ex Bonnet-wagen,
 
Bex versus Maris - Supernationals +2000cc
Bex versus Maris - Supernationals +2000cc
De kloof tussen de nummers een en twee bij de SuperNationals + 2 liter Kristof Bex (Volvo S40) en Steven Maris (Volvo 242) bedraagt amper drie punten. Voor wie er wint, leider Bex of Maris, is het voldoende om de titel binnen te rijven. Indien Maris wint en Bex wordt tweede komen ze ex aequo inzake punten, overwinningen en tweede plaatsen. Maris scoorde echter niet tijdens de laatst verreden wedstrijd en dus zou de titel dan extremis toch naar Bex gaan. De overige deelnemers David Vannijlen (Volvo 242), Henri Vangeneugden (Volvo 242) Steven Volders (Ford Escort Mk1) komen alleen nog in aanmerking voor het brons en de kloof tussen de derde en de zesde bedraagt 12 punten. Normaliter krijgen we ook Michaël De Keersmaecker over de vloer in de Volvo van Baelus, maar deze laat zijn stuur over aan Eveline Maes die reeds enkele opendeurwedstrijden achter de kiezen heeft. Deze amazone uit Zonhoven heeft heel wat in haar mars en dat bewees ze tijdens de afgelopen 24 Hours of Zolder achter het stuur van de Mazda MX5 na winst in de finale van Racing Stars.

Cokelaere versus Vandenbergh & Stessens - Supernationals -2000cc
Cokelaere versus Vandenbergh & Stessens - Supernationals -2000cc
De top drie bij de  SuperNationals - 2 liter, Steven Stessens (Vauxhall Nova), Pedro Cokelaere (Honda Civic), en Marc Vandenbergh (Seat Ibiza) staan amper drie eenheden van elkaar en komen allen nog in aanmerking voor het goud. Jef Mertens (Opel Astra), Martijn Verhove (Toyota MR2) - indien zijn polsbreuk hersteld is - en Nederlander Johan Kwinten zullen onderling strijden voor het behoud van een plaats in de top vijf.


VAS kampioenschap.
Op zaterdag 5 oktober a.s. zal er voor spektakel gezorgd worden door de regionale rallycrosspiloten uit drie klassen, die aan hun laatste wedstrijd voor het VAS kampioenschap 2013 toe zijn. In Klasse A ging de titel in de vorige wedstrijd al naar Yves Teelen en gaat het alleen nog om het zilver en brons tussen Joel Strackx en Thierry Mus. Stefan Vaesen won de laatste Maasmechelen wedstrijd en staat met zijn BMW E36 aan de leiding en is samen met Johnny Christiaensen (Opel Astra) in de running voor de titel bij de +1600 klasse. De strijd voor brons gaat tussen het kwartet Roel Henckens, Dieter Van Gorp beiden met Opel, en het BMW duo Jonas Kemps en Andy Leysen. In de Promotie klasse heeft Jeffrey Van Dal (Toyota MR2) de beste uitgangspositie, maar moet wel rekening houden met Benny Demandt (Honda) en de Seat van Davy Wijnants die op plaats twee en drie vertoeven.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op woensdag 2 oktober 2013.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons