van der Horst

Maasmechelen: Winst voor Van Mechelen - Remans en Sterkens pakken nu reeds titel

Michaël De Keersmaecker - Volvo C30 Super National
Michaël De Keersmaecker - Volvo C30 Super National
Met Dennis Remans en Jos Sterkens die beiden hun klasse wonnen zijn er in deze voorlaatste wedstrijd, twee van de vijf kampioenen gekend. In de overige divisies ging de overwinning naar Pedro Cokelaere, Luc Maris en Patrick Van Mechelen. Een flinke regenbui maakte het circuit tijdens de vrije- en gechronometreerde trainingen wat glad maar gedurende de wedstrijd bleef de omloop droog.
Start Supercar
Start Supercar
Met in laatste instantie wegblijven van Jos Kuypers met drie stukke turbo’s op twee dagen bleef de oorzaak nog steeds zoek en moest de leider in het BK forfait geven. Hierdoor konden zijn naaste concurrenten Van Mechelen en Pauwels dichter komen en zelfs de éérste plaats overnemen. Patrick Van Mechelen kon zijn pole positie in de start verzilveren en maakte er een one man show van door als éérste afgevlagd en tevens de nieuwe leider te worden. De strijd voor de nummer twee tussen Pauwels en Coox draaide uit in het voordeel van de garagehouder uit Rekem. Achter het podium trio maakte Jos Jansen contact met de enige aanwezige Duitser bij de SuperCars Bernd Wilhelm waardoor deze de controle over zijn Ford verloor bij het opgaan van de Duivelsberg en Ronny Scheveneels hem niet meer kon ontwijken en erop knalde. Van deze situatie kon Ron Snoeck Jansen passeren voor plaats vier en werd Scheveneels als zesde gerangschikt.

Bij de Super1600 ging de overwinning naar thuisrijder Dennis Remans al kon hij de pole niet waarmaken tijdens de start van de A-finale. Maar een vroege jokerronde draaide uit in het voordeel van de Zutendaler waardoor hij terug kon opklimmen naar de leidersplaats en zo zijn titel veilig stellen.
“Uiteindelijk is het ons gelukt” waren eigen woorden van een dolgelukkige Dennis Remans. Na het wegvallen van Davy Van Den Branden (aandrijving) en de zwarte vlag voor Snoeijers kon het Nederlands duo Gerjo de Brouwer en Willem Veltman opklimmen naar de tweede en derde plaats en samen met de
kersverse kampioen het podium betreden.

Jos Sterkens kamioen 2013 in Touring Car
Jos Sterkens kamioen 2013 in Touring Car
Bij de TouringCars stond er geen maat op de nieuwe kampioen Jos Sterkens, hij won zowel de reeksen als de A-finale en kende bijna geen tegenstand van Ivo Van Den Brandt, de Nederlander Willem Slob en Nick Snoeys die de plaatsen twee tot vier verdeelden.In de SuperNationals -2000 ging de overwinning naar Pedro Cokelaere voor Marc Vandenbergh en Steven Stessens. De top vijf werd afgesloten door VAS rijder Yves Moonen en vorige BK winnaar Jef Mertens.

Michaël De Keersmaecker - Volvo C30 Super National
Michaël De Keersmaecker - Volvo C30 Super National
Bij de SN +2 liter ging de overwinning naar Luc Maris in de wagen van zoon Steven die op vakantie was. De tweede plaats was voor Steve Volders voor Danny de Beuckelaer. Kristof Bex die altijd op rang twee had gereden ging in de laatste bocht in de fout en moest de overige finalisten laten passeren. Het heroptreden van Michael De Keersmaecker in de Volvo C30 kreeg een vroeg einde in de A-finale. De JDK-rijder was gestart op de vierde plaats in de A-finale en kon doorstoten richting podium. Maar door een stuurfoutje op de berg ging de Volvo rond zijn as en moest Michaël de concurrentie voorlaten.
"Ik wou vooral laten zien dat de wagen perfect hersteld is na de zware aanrijding in het begin van het seizoen. Ik speel geen enkele rol van betekenis in het kampioenschap en ik deed het vrij voorzichtig aan om niet opnieuw schade te rijden. Ik voelde ook dat ik iets te weinig wedstrijdritme heb om de wagen tot het uiterste te drijven. Na het stuurfoutje was de derde plaats gaan vliegen en ben ik de paddock gaan opzoeken", aldus De Keersmaecker die nu vooral bezig is met 2014.

Bij de RST ging de overwinning na eerst de uitsluiting wegens onsportiviteit van Jim Van Den Heuvel naar Tom Robbertz voor Marnick Thoné en Jordi Van Weert.


VAS Regionaal

Met achtentachtig deelnemers in drie verschillende klassen is op zaterdag de voorlaatste wedstrijd van het VAS regionaal rallycross kampioenschap 2013 op de Duivelsberg van start gegaan. In de Promo klasse ging de overwinning naar Benny Demandt (Honda Civic) voor pole positie houder Davy Wynants (Seat Ibiza) en Glenn Cools (Opel Kadett). Jeffrey Van Dal die pas als vierde over de eindmeet kwam kon zich met zijn Toyota MR2 nog niet kronen als de nieuwe kampioen. Wie zich wel kon kronen als de nieuwe kampioen was Yves Teelen hij maakte er met zijn Citroën Saxo een one man show van en kreeg het Honda duo Joël Strackx en Ben Lenaerts naast zich op het podium bij de A- klasse. In de + 1600 B- klasse
stuurde Stefan Vaesen zijn BMW E36 naar de eerste plaats met als gevolg dat hij ook de titel op zak had. De nieuwe kampioen werd op het podium vergezeld door diens merkgenoot Andy Leysen en de eerder pole-houder Danny Luyten (Opel Corsa).

BRCV PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 9 september 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons