van der Horst

Maasmechelen: Voorbeschouwing organisatoren

Het BK-rallycross is dit weekend op de Duivelsberg in Maasmechelen aan hun voorlaatste manche toe. In alle vijf BK-klassen ligt de strijd nog helemaal open. Het weekend wordt aangekruid door het bezoek van een aantal “Mannschaften” die hun buitenlandse uitstap voor het Duitse kampioenschap samen met de Belgen zullen rijden.
  • Hamofa Performance
Voor het vijfde jaar op rij zullen de rallycrossers uit Duitsland dit treffen trotseren en de strijd aangaan om er ook een geslaagd weekend van te maken.

Bij de SuperCars voert noorderbuur Ron Snoeck in zijn Seat Leon Mk2 met drie overwinningen het kampioenschap aan, gevolgd door lokaal matador Jochen Coox (VW Scirocco Mk3) en Koen Pauwels (ex Van Mechelen Ford Fiesta). Beiden hadden in de laatste wedstrijd wat strubbelingen met elkaar waardoor de kampioenschapsleider zijn leidersplaats kon verstevigen en hierdoor een optie neemt richting de titel in de SuperCars.
Zo zag Coox na het duel met Pauwels (vorige wedstrijd) de overwinning aan zijn neus voorbij gaan en is zeker gebrand op een eerste zege van dit seizoen op zijn thuiscircuit.
Ook het Nederlands duo Will Teurlings (Volvo S40 Mk1) en Skoda Fabia Mk2-rijder Marcel Ottink zullen van de partij zijn evenals Ronny Scheveneels met een nieuw / verbeterde VW Scirocco Mk3-krachtbron.

Bij de Super1600 gaat de titelstrijd tussen de top vier in het klassement met oa: Davy Van Den Branden (Citroën C2), Dennis Remans (Ford Fiesta) en het Renault duo Dave Van Beers (Clio) en Marcel Snoeijers (Megane) gewoon verder. De puntenkloof is dan ook zeer gering tussen de nummers een en vier en telt amper 11 eenheden. Verder volgen het Nederlands trio Veltman, Heezen en vorige winnaar Peter Van de Wege. Al was het Bart Stouten die de vorige wedstrijd domineerde tot in de semifinales waar plots de Peugeot-krachtbon alle dienst weigerde en de man uit Boorsem de finale moest toekijken van aan de zijlijn.

Regerend kampioen Steven Stessens trok aan het langste eind tijdens de laatste wedstrijd en voert met zijn Vauxhall Corsa het klassement bij de SuperNationals aan vóór Marc Vandenbergh (Seat Ibiza), Jef Mertens (Opel Corsa), Joël Strackx (Honda Civic) en Martijn Vanhove - die zijn Toyota ruilde voor een BMW - en hiermee de top vijf sluit. Het was Steven Volders met zijn Ford Escort Mk1 die de Volvotriomf van vier overwinningen doorbrak tijdens de laatste wedstrijd.  De piloot uit Nieuwerkerken staat nu in de ranking op vier op 19 punten van leider Kristof Bex en op 8 tellen van Luc Maris. Filip Vanderheyden staat op plaats drie met drie punten voor op Volders terwijl de Nederlandse amazone Mandy Kasse de top vijf sluit.

Bij de TouringCars staat Nick Snoeys (Ford Fiesta) er het best voor om de titel binnen te rijven nu hij alleen tegenstand mag verwachten van Patrick Mertens (VW Polo) en waarschijnlijk Ivo Van Den Brandt. Jos Sterkens - ook niet van de partij in augustus - verkiest de RCE-finale in het Tsjechische Sosnova (zelfde weekend) dan de BK-titel.

De DRX - Deutsche Rallycross-Meisterschaft International 2014 een samenvoegsel van SuperCars- , Super1600- en TouringCars-bolides wordt aangevoerd door Erik Jockel. De VW Polo MK3-rijder wordt op de voet gevolgd door Ralph Wilhelm (Renault Clio Mk2) die samen met Ulrich Reise (Audi A4 Quattro) de tweede plaats delen op amper 1 eenheid van de leider.

Op zaterdag zullen de Regionale VAS-piloten hun beste beentje voorzetten tijdens deze zesde wedstrijd van dit kampioenschap. Nadat de VAS op het Arendonk Glosso circuit hun wedstrijden hebben afgewerkt is het de beurt aan “De Duivelsberg” om de voorlaatste race van dit kampioenschap te organiseren.

BRCV PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op donderdag 11 september 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons