van der Horst

Maasmechelen aan de beurt

Luc Maris (Volvo S40) - Steve Volders  (Ford Fiesta) - Kristof Bex (Volvo S40)
Luc Maris (Volvo S40) - Steve Volders (Ford Fiesta) - Kristof Bex (Volvo S40)
Dit weekend wordt op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen de vierde wedstrijd van het Belgisch Rallycross Kampioenschap verreden. Na Mettet, Valkenswaard de Estering in het Duitse Buxtehude is het nu de beurt aan Maasmechelen. Na eerst het VAS-kampioenschap op zaterdag, begint het echte werk op zondagochtend met het Internationaal BK en BelNed Cup rallycrosskampioenschap. In totaal zijn er in totaal inschrijvingen over het weekend. De eerste start wordt verwacht op 11.00 uur.
Na het officieel schrijven vanuit het Glosso circuit in Arendonk dat hun BK-kalender op het grote circuit niet kan plaatsvinden doet de BORA (Belgische Off Road Association) terug beroep op het Duivelsbergcircuit (BRCV) om het BK te kunnen afwerken. Concreet wil dit zeggen dat BORA en BRCV overeen kwamen om de 2 extra BK-weekends in augustus en september te laten plaatsvinden op de Duivelsberg. De BRCV, Raad van Bestuur, stelde ook dadelijk hun eisen voor het komende seizoen met 4 BK-wedstrijden op hun kalender 2019. De BRCV heeft dit alles toegestaan, zodat de piloten zoveel mogelijk zouden kunnen rijden op de Duivelsberg.

Steve Otzer (Citroën Saxo) versus Davy Van Den Branden (Citroën DS3)
Steve Otzer (Citroën Saxo) versus Davy Van Den Branden (Citroën DS3)
Even een stand van zaken opmaken na 3 BK-wedstrijden. Het piloten binnen het BK kunnen nu niet één maar twee schrapresultaten inbrengen om tijdens de finalewedstrijd in oktober de eindstand te bepalen.

In Super1600 voert Steve Otzer met zijn Citroën Saxo het klassement aan met twee gewonnen wedstrijden en een tweede plaats. Regerend Kampioen Davy Van Den Branden is momenteel tweede op 10 punten van Otzer en met drie punten bonus op Dennis Remans die de Ford Fiesta van Thijs Heezen aanschafte. Met Yves Teelen (Peugeot 208) en Jordy Putzeys (Opel Astra) is de voorlopige top vijf bekend.

Kurt Lambers (BMW M3) en Martijn Vanhove (BMW M1)
Kurt Lambers (BMW M3) en Martijn Vanhove (BMW M1)
In de SuperNationals –2 liter is het de BMW 1M van Martijn Vanhove die met twee zeges baas is voor merkgenoot Kurt Lambers en de Seat Ibiza van Bart Coninx. Davy Van Ratingen (Toyota Corolla) en Mike Ubben (Opel Astra) sluiten de top vijf af.

De enige klasse waar er drie verschillende winnaars zijn, is de SuperNationals + 2 liter met het Volvo duo Luc Maris en Kristof Bex en Steve Volders die zijn Europese kater kwijt wilt. Hij won met zijn Ford Fiesta de millimeterfinish in Buxtehude van BK-leider Luc Maris. De enige Noorderbuur in het gezelschap is Roel Verhoeven met zijn BMW M3 op rang vier terwijl Roland Myny vijfde staat met zijn Volvo S40.

Ook zal er gestreden worden voor de BelNed Cup dat met zijn vijfde wedstrijd halfweg het kampioenschap is.

Foto's: Johnny Loix

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op zaterdag 7 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons