van der Horst

Maasmechelen: Nabeschouwing JJ Racing

Afgelopen zondag werd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen het Belgisch kampioenschap rallycross opgang geschoten. Het JJ Racing team had een week eerder al een testsessie afgewerkt op het circuit in Lydden Hill en deze deed het beste vermoeden. Het team kwam dan ook met vertrouwen aan de start van de eerste wedstrijd voor het BK rallycross. Met 9 concurrenten op de startlijst beloofde het alvast een mooie en spannende strijd te worden in de supercar klasse.
De vrije training kon onze drukker uit Hoeselt niet volledig afwerken door een afgebroken aandrijfas. Door knap werk van de meccano’s werd het euvel op tijd hersteld en kon Jos toch zijn kwalificatie training afwerken. Er werd een 5de tijd gerealiseerd vlak achter Koen Pauwels en voor regerend Europees kampioen bij de touringcars Anton Marklund met zijn nieuwe VW Polo.
 
Door de 5de tijd uit de kwalificatie training werd er in de eerste heat samen met Van Mechelen, Kuypers, Scheveneels en Van Loon gestart. Jos wist als derde te finishen in deze reeks en een 6de tijd algemeen te realiseren. In de tweede heat werd een knappe 3de tijd algemeen geklokt achter Kuypers en Pauwels en dit met een motor die slechts op drie cilinders draaide. In de paddock werd na het uitlezen van de datagegevens duidelijk dat het probleem bij een falende bougie lag. Ook in de derde heat realiseerde onze drukker uit Hoeselt een 3de tijd. Dit keer achter Van Mechelen en Marklund en voor Coox, Kuypers en Pauwels. Met een 3de tijd in de tweede en derde heat stond Jos op de vijfde startpositie in de finale.
 
Na het tumult van de start nestelde Jos zich even op plaats vier. Maar dit was echter van korte duur, want al na twee ronden moest hij zijn Focus MK3 uit voorzorg aan de kant zetten. Dit nadat het display op rood was gesprongen en dit kon eventueel wijzen op motor problemen. Bij nader onderzoek bleek dat de watertemperatuursensor defect was.  Zo eindigde de finale voor onze drukker op de achtste plaats al had er zonder de technische problemen zeker meer in gezeten.
 
Binnen twee weken reist het JJ Racing team opnieuw richting Engeland. Waar de volgende wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap verreden zal worden op het circuit in Lydden Hill. Het team hoopt alvast al het goede van op de testsessie daar, van eind februari, dan te kunnen bevestigen en met een mooi resultaat terug te keren.

JJ Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op donderdag 7 maart 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons