van der Horst

Maasmechelen: Nabeschouwing Pauwels Motorsport

Het eerste weekend van maart is traditioneel het openingsweekend van het Belgisch Kampioenschap rallycross. Dat was dit jaar niet anders en met 10 Supercars op de startlijst werd het BK 2013 afgelopen weekend op gang geschoten. 2013 wordt trouwens ook het jaar waarin onze garagehouder uit Leopoldsburg terug overstapt van de Touringcars naar de Supercars in het BK rallycross. Een week geleden trok Pauwels Motorsport al voor een testsessie richting Lydden Hill. Deze test werd gebruikt om de aangekochte ex- Andy Scott Ford Focus van de laatste afstellingen te voorzien, alsook om het juiste gevoel en ritme terug te vinden in een Supercar. Wat in het begin toch wat wennen was na twee jaar voornamelijk actief te zijn geweest bij de Touringcars.
In de kwalificatie training draaide Koen een 4de tijd wat hem in de eerste heat samen met Coox, Marklund, Ottink en Teurlings aan de start bracht. Onze man uit Leopoldsburg lukte een knappe kopstart en reed van start tot finish aan de leiding. Koen pakte dus meteen een eerste heat overwinning maar was ook nog eens de snelste in de eerste heat. De tweede heat leverde opnieuw een kopstart en een heat overwinning op, voor Van Mechelen en Marklund. Koen realiseerde in deze tweede heat een 2de tijd algemeen achter Jos Kuypers. Bij de start van de derde heat maakte Koen echter een jump start wat hem 3 seconde straftijd opleverde. Deze reeks eindigde hij op de tweede plaats achter Van Mechelen, en door de strafseconden werd een 6de tijd geklokt. De prachtprestaties van de reeksen met een 1ste en 2de tijd werden dan ook beloond met de polepositie in de A-finale!

Bij de start van de finale liet Koen zich jammer genoeg verrassen door de grip op de startgrid. Hierdoor viel de motor terug in toeren en was onze man uit Leopoldsburg van bij het begin op achtervolgen aangewezen. Na een knappe finale te hebben gereden wist Koen nog als 4de te finishen achter winnaar Marklund, Van Mechelen en Kuypers.
Omdat Marklund echter geen punten kan scoren voor het BK rallycross krijgt Koen zo alsnog de punten van de derde plaats achter zijn naam.
In de finale wist Koen ook nog de snelste dag ronde tijd 38.002 op de tabellen te zetten!. Achteraf overheerste er vooral tevredenheid in het Pauwels Motorsport team over de geleverde prestaties en de snelheid die zeker aanwezig was!

Volgende wedstrijd voor Pauwels Motorsport is de tweede wedstrijd van het Belgisch kampioenschap tijdens het weekend van 16 en 17 maart. Deze wedstrijd wordt op het Britse Lydden Hill circuit gereden en met het opgedane vertrouwen tijdens deze eerste wedstrijd hoopt Koen er alvast hoog te kunnen scoren.

Pauwels Motorsport pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op woensdag 6 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons