van der Horst

Maasmechelen opent dit weekend het BK, Belned en VAS Rallycross

Otzer versus Van Den Branden en Remans
Otzer versus Van Den Branden en Remans
Tijdens het eerste weekend van maart ontwaakt naar jaarlijkse traditie de Belgische rallycross uit zijn winterslaap. En al even traditioneel is dit op de Duivelsberg in Maasmechelen. De VAS rijders openen het feestje op zaterdag om dan plaats te maken voor het Belgisch kampioenschap op zondag. Ook de BelNed Cup is aan de beurt voor hun eerste wedstrijd van het seizoen.
  • LTF
Kampioenen 2018 Verkuringen, Vanhove, Maris & Otzer
Kampioenen 2018 Verkuringen, Vanhove, Maris & Otzer
Momenteel telt het Belgisch Kampioenschap zeven wedstrijden waarvan vijf op de Duivelsbergcircuit, een in het Duitse Buxtehude (Estering) en de seizoenafsluiter in Mettet op 1 december. We schrijven 'momenteel' omdat de mensen van BORA (Belgium Off-Road Association) nog met Valkenswaard onderhandelen voor het organiseren van een of meerder raceweekends. Daarvan worden voorlopig de zes beste weerhouden voor de eindafrekening. Inzake Arendonk ziet het er opnieuw niet goed uit gezien de mannen van GLOSSO hun papierwinkel terug volledig opnieuw moeten doen. De Belgische manches in Maasmechelen tellen ook mee voor de BelNed Cup, maar wie alle tien de wedstrijden wil rijden en meedingen voor de BelNed prijzenpot van 15000 euro, moet ook vijfmaal richting Valkenswaard. Uiteindelijk tellen de zeven beste resultaten of de vier beste op ieder circuit waarna nog één extra schrapresultaat in rekening mag worden gebracht.

Super1600
Davy Van Den Branden (Citroën DS3 Super1600)
Davy Van Den Branden (Citroën DS3 Super1600)
Op Danny Luyten en Joël Strackx na tekenen alle tenoren van de Super1600 opnieuw paraat met ondermeer regerend kampioen Steve Otzer die het met zijn Citroën Saxo zal moeten opnemen tegen merkgenoot Davy Van Den Branden (DS 3), Dennis Remans (Ford Fiesta), Yves Teelen (Peugeot 208), Nick Vanalken (VW Polo), Jordy Putzeys (Opel Astra), de Citroën C2’s van Peter Barnhoorn en Noorderbuur Willem Veltman, de Ford Fiesta van Pascal Roumans, de Renault Mégane Marcel Snoeijers, enz. Fovorieten genoeg voor een plaatse in de finale.

SuperNationals - en + 2 liter
Martijn Vanhove versus Kurt Lambers
Martijn Vanhove versus Kurt Lambers
De SuperNationals -2 liter is met zijn 30 inschrijvingen het dikst bevolkt en daar zien we ook opnieuw bekend volk met ondermeer de BMW’s van Martijn Vanhove en Kurt Lambers terwijl er oppositie wordt verwacht van Bart Coninx (Seat Ibiza), Filip Wojtowicz, terug-van-weggeweest Bart Stouten met een Honda Civic van Van Nutspeed en Raf Verheyen die in Noorwegen de voormalige BMW van Ole Håbjørg ging ophalen. Of kan Glenn Cools voor de verrassing zorgen met zijn Deense ex Allan Jorgensen Opel Corsa?

Luc Maris en Kristof Bex
Luc Maris en Kristof Bex
Minder goed inzake deelnemers vergaat het de +2 liter-klasse bij de SuperNationals. Maar voor de zege zal het niet minder spannend zijn met het Volvo S40-duo Luc Maris en Kristof Bex die het opnemen tegen het BMW-geweld Stefan Vaesen, Arne Kemps, Helmut Antonissen, Davy Leysen en Noorderbuur Roel Verhoeven. Ook Stefanie Vanlingen is na haar bevalling terug van de partij in haar vertrouwde BMW E36.

Voor het eerst zal er ook een RX2 te zien zijn op de Duivelsberg met Steve Volders achter het stuur. Volders schafte zich een exemplaar aan uit de ateliers van Andreas Eriksson. Voor Steve wordt het een doorgedreven training gezien hij met deze RX2 het WK zal afwerken.

VAS Regionaal
Het VAS kampioenschap is dit jaar beperkt is tot vijf wedstrijden die mede door de problemen in Arendonk allen worden verreden op de Duivelsberg. Rudy Loodts werd kampioen in de Promoklasse en moet die dus verlaten. Hij zal bij deze eerste ontmoeting nog niet van de partij zijn aangezien zijn wagen (Opel) nog in volle opbouw is. BMW-rijder Andy Leysen die de titel wist te verzilveren in 2018 zal deze komen verdedigen. Kampioen in de A-Klasse Didier Dexters blijft zweren bij de Toyota MR2 en komt ook zijn titel verdedigen. Met een lijst van meer dan 65 inschrijvingen mag de VAS de spits afbijten op zaterdag.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op donderdag 28 februari 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons