van der Horst

Maasmechelen: Otzer, Bex, Vanhove en Vermeulen aan het feest

Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Onder tropische temperaturen is de derde rallycrosswedstrijd op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen verreden met Steve Otzer, Kristof Bex, Martijn Vanhove en Kimi Vermeulen als winnaars in de onderlinge klassen.
Kristof Bex versus Luc Maris
Kristof Bex versus Luc Maris
Bij de Super1600 ging de overwinning naar de Citroën Saxo van Steve Otzer die hiermee zijn leidersplaats in de tussenstand verder uitdiept op regerend kampioen Davy Van Den Branden die met zijn Citroën DS3 als tweede onder de finishvlag dook. Dennis Remans (Ford Fiesta) wist na een moeilijk begin van de wedstrijd toch af te sluiten met een derde plaats.

Bij de SuperNationals – 2 liter trok Martijn Vanhove (BMW 1M) ditmaal aan het langste eind en wist zowel de semi- als de finale achter zijn naam te schrijven. Achter de winnaar eindigde merkgenoot Kurt Lambers (BMW M3) tweede voor Peter van de Wege die de laagste podiumtrede naar Nederland nam.

Kimi Vermeulen - RST Cup
Kimi Vermeulen - RST Cup
De grote overwinnaar dit weekend bij de SuperNationals +2 liter is ongetwijfeld Kristof Bex. Hij wist een snellere chrono te realiseren dabn Luc Maris in de semi finales waardoor de man uit Zolder de polo pakte. Daarin was hij iedereen te snel af was en piloteerde zijn Volvo S40 naar een mooie zege. Merkgenoot Luc Maris kwam met een vrij grote achterstand als tweede over de streep voor Steve Volders die mag tevreden zijn met zijn derde plaats gezien de Ford Fiesta nog steeds de PK’s niet kan aan de grond krijgt.

Binnen het achtkoppige RST-veld ging de overwinning naar Kimi Vermeulen voor Jari van Hoof (NL) en Seppe Jacobs.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 6 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons