van der Horst

Macao: Darryl O'Young pakt miraculeuze overwinning

Darryl O'Young - Craft-Bamboo Racing Mercedes
Darryl O'Young - Craft-Bamboo Racing Mercedes
Hoewel er geen Europese piloten of teams konden afreizen naar Macao, betekende dit niet dat er niet geracet werd op het Guia Circuit. Naar gewoonte viel er ook weer veel schade tijdens de verschillende races, zo ook in de Macau GT Cup. De eindoverwinning in die reeks ging naar Darryl O'Young in de Craft-Bamboo Racing Mercedes. Het meest verbazingwekkende aan dit verhaal was dat de wagen eigenlijk 24 uur eerder al afgeschreven was.
Tijdens de kwalificatierace op zaterdag leek de hoop op de Macau GT Cup-titel in rook op te gaan voor O'Young. Een gestrande Lamborghini had namelijk net voor de beruchte Lisboa-bocht olie op de baan laten vallen. Hoewel de marshalls met dubbele gele vlag zwaaiden slipte Hongkonger over de olie met als gevolg een zware crash. De overwinning in de kwalificatierace ging naar Ye Hong Li in een Porsche.

Kruis over de overwinning zou je denken, maar dat was buiten Craft-Bamboo gerekend. Welgeteld zeven personen op de site en een persoon die van op afstand hielp in Duitsland konden de wagen in 24 uur repareren. Al was alles niet 100% in orde, want het chassis was nog gebogen. Toch kon O'Young starten - met 10 seconden op overschot - en gezien de kwalificatierace stopte net na zijn crash, mocht hij de hoodrace alsnog aanvatten vanaf een tweede plaats. Van daaruit nam hij direct de leiding en kon die voor twaalf ronden vasthouden met een overwinning als gevolg. Mirakels bestaan dus toch nog.

Foto: Macau Grand PrixDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 22 november 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons