van der Horst

Macao: Maro Engel leidt Mercedes 1-2 in kwalificatierace

Maro Engel - Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing
Maro Engel - Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing
Tijdens de kwalificatierace van de Macau GT Cup was het Maro Engel die de overwinning greep. De Duitser reed met de Craft Bamboo Racing Mercedes van start tot finish aan de leiding en zal dus morgen vanaf pole mogen starten voor de hoofdrace. Aan de meet bleef hij merkgenoot Raffaele Marciello en de Phantom Pro Racing Lamborghini van Ling Kang voor. Al was er in de race wel genoeg animo.
Edoardo Mortara - Audi Sport Asia Team Absolute
Edoardo Mortara - Audi Sport Asia Team Absolute
Macao zou Macao niet zijn als er geen speciale momenten waren in de race. Ditmaal gebeurde dit zelfs nog voor de race goed en wel onderweg was. Edoardo Mortara mocht vanaf pole vertrekken met de Audi Sport Asia Team Absolute Audi, maar omdat hij te vroeg vertrok voor de formatieronde, moest de Zwitser achteraan plaats nemen. Wie naar races ziet in de voormalige Portugese kolonie, weet dat er altijd bij de start wel iets kan mis lopen en dat was ook ditmaal het geval. Nog voor de wagens goed en wel de eerste bocht namen, vlogen er al vier wagens in de vangrail. Mortara kon er net aan ontsnappen. De race werd logischerwijs stilgelegd voor de opruimwerken.

Eens de baan terug vrij was en de race terug op gang kwam, stond er geen maat op Engel en Marciello. Het duo reed zonder problemen weg van de rest van het veld richting een solide 1-2 voor het merk met de Ster. Voor de derde plaats werd er dan weer fel gevochten. Kang leidde voor de Porsche van Alexandre Imperatori, maar geraakte niet voorbij de Lamborghini. Ondertussen bleef Mortara opschuiven naar voren en haalde zelfs Imperatori in, zodat hij zijn kans kon wagen om toch nog op het podium te eindigen. Maar Kang hield stand, waardoor de Zwitser tevreden moest zijn met een vierde plek. Morgen staat de hoofdrace op het menu, waar men twaalf ronden zal afleggen.

Foto's: Macau Grand PrixDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zaterdag 19 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons