van der Horst

Macao: Maro Engel voor een derde maal grote winnaar in de GT Cup

Maro Engel - Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing
Maro Engel - Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing
De hoofdrace van de Macau GT Cup stond zondag op het programma en na zaterdag de kwalificatierace won Maro Engel ook zondag de wedstrijd. De Duitser verloor de leiding in de openingsfase aan Raffaele Marciello, maar eens de Zwitser wegviel vooraan, hield de Mercedes-AMG Team Craft-Bamboo Racing Mercedes de Audi van Edoardo Mortara en de Porsche van Alexandre Imperatori af. Hiermee wint Engel al voor de derde keer in de voormalige Portugese kolonie.
  • Prospeed Competition
Start 2022 Macau GT Cup
Start 2022 Macau GT Cup
In tegenstelling tot de vorige dag verliep de start ditmaal een pak vlotter en zonder ongevallen, maar dat betekende niet dat er niet genoeg animo was. Marciello zette polesitter Engel direct onder druk en ging voorbij de Duitser net voor de belangrijke Lisboa-bocht. Hiermee leek de Zwitser in de beste positie te liggen voor eindwinst, gezien het moeilijk inhalen is op het Guia Circuit, totdat hij ineens rechtdoor schoot in de Melco Hairpin en zo in de uitloopstrook eindigde. Hiermee erfde Engel de leiding terug over. Terwijl dat gebeurde, viel de BMW van Leong Ian Veng stil op de baan, waardoor de safety car buitenkwam.

Tot op twee ronden van het einde bleef de Lamborghini Urus voor het veld hangen. Engel hield stand bij de herstart, maar in de laatste ronde voelde hij de hete adem van de Audi van Mortara. De Zwitser kwam heel dichtbij net voor Lisboa, maar kwam te kort voor de inhaalbeweging. Van dan af stond er niets meer in de weg voor de Mercedes om de winst binnen te halen, voor de Audi Sport Asia Team Absolute van Mortara en de Toro Racing Porsche van Imperatori.

Foto's: Macau Grand PrixDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zondag 20 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons