van der Horst

Macau: Browning klopt Mini in strijd om poleposition

Luke Browning
Luke Browning
Luke Browning reed vanochtend Belgische tijd naar de pole in de FIA Formule 3 World Cup in Macau. De Brit ging een fractie sneller dan Gabriele Mini die tot dan een zeer sterke indruk naliet in de gokstad. Zoals verwacht werd de sessie verschillende keren onderbroken door crashes en eindigde de sessie onder rode vlag.
Gabriele Mini was de snelste in de eerste kwalificatiesessie maar zoals verwacht ging het in de tweede sessie nog een stapje sneller. Halfweg de sessie reed Browning de voorlopig snelste tijd, met Mini op amper zes duizenden achterstand. In de slotfase leek Mini op weg naar een verbetering maar een resem incidenten zorgde voor een vervroegd einde van de sessie. Browning start de kwalificatierace van morgen dus vanaf de pole met Mini naast hem op de eerste rij.
Dino Beganovic en Isack Hadjar, die zijn sessie zag eindigen in de muur, delen de tweede rij. Titelverdediger in Macau, Richard Verschoor, reed de elfde tijd.

Foto: Macau Grand Prix Organizing CommitteeDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 17 november 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons