van der Horst

Macau: Browning wint Formule 3 kwalificatierace

Luke Browning
Luke Browning
De zege in de kwalificatierace voor de GP van Macau ging naar Luke Browning. De Brit startte vanaf de pole en hield Alex Dunne en Gabriele Mini achter zich. Dino Beganovic en Dennis Hauger vervolledigden de top vijf terwijl voormalig winnaar Dan Ticktum de finish niet haalde.
Browning kende een goede start bij het doven van de lichten maar Gabriele Mini kwam al snel naast de Brit. Zij en zij gingen ze door Mandarin maar Browning had de binnenkant en hield de leiding. Niet veel later probeerde Ugochukwu voorbij te gaan aan Ticktum maar die poging was té optimistisch. Ugochukwu schoof te ver door en nam Ticktum mee in zijn weg naar de vangrail. De safetycar kwam voor enkelen ronden naar buiten om halfweg de wedstrijd het veld weer los te laten.

Bij de herstart ging het drie wagens breed richting Lisboa maar Browning hield het been stijf en bleef aan kop. Mini moest wel een plaats inleveren bij Alex Dunne en daarmee lag het podium vast.

Foto: Macau Grand Prix Organazing Committee
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zaterdag 18 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons