van der Horst

Macau: Denis Dupont: “Genieten van elke ronde

Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
De achtste en laatste afspraak van het FIA WTCR kampioenschap gaat dit weekend door op het beruchte stratencircuit van Macao. Een omloop die Denis Dupont bescheiden, doch vastberaden zal aanpakken, aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team.
  • De Swert Opticiens
Het FIA WTCR 2018 staat bijna voor zijn slotakkoord. Vooraleer de eindgeneriek van dit hoogstaande kampioenschap wordt gerold, moet er echter nog één opname worden geschoten, in een decor dat evenzeer rillingen als opwinding veroorzaakt.

“Ja, we krijgen voor het seizoenseinde een serieuze brok voorgeschoteld”, stelt Denis Dupont. “Zoals iedere liefhebber van gemotoriseerde sporten ben ik al sinds mijn kinderjaren gefascineerd door Macao. Maar ik ben er me ook van bewust dat dit een heel veeleisende piste is, waar zelfs het kleinste foutje fataal kan zijn.”

Uiteraard heeft onze landgenoot deze laatste meeting nauwgezet voorbereid.

Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
“Meer dan ooit heb ik me toegelegd op de Comtoyou simulator. Ronde na ronde na ronde heb ik afgewerkt, in een poging het circuit onder de knie te krijgen. Ik moet toegeven dat de 6,120 km niet makkelijk te leren zijn. Soms krijg je heel scherpe bochten voorgeschoteld, die heel veel tractie vergen. Andere zijn dan weer lange bochten, waar de wagen heel stabiel moet zijn. Ik besef ook dat een simulator, hoe realistisch ook, slecht een deel van de moeilijkheden waarmee we zullen worden geconfronteerd kan weergeven. Ik kan me voorstellen dat het asfalt er heel wat hobbeliger bijligt dan op de computer, en dat het asfalt vol resten olie en benzine ligt. Kortom, het circuit zal er bij de start van de meeting allicht glad bijliggen, maar in de loop van het weekend zal de grip wel verhogen.”

In die context heeft de rijder van het RACB National Team zich heel precieze doelen gesteld: “Omdat dit een lang circuit is, zal het aantal rondjes beperkt zijn. Ik wil dus van iedere ronde gebruik maken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Tijdens de races geef ik dan het beste van mezelf, zoals steeds, maar ik besef dat zeker in Macao je niet altijd alles zelf in handen hebt.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op woensdag 14 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons