van der Horst

Macau: Denis Dupont: “Meer en meer in het ritme"

Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
De laatste meeting van het FIA WTCR kampioenschap loste alle verwachtingen in. In de ‘hel van Macao’ wist Denis Dupont in de loop van het weekend steeds meer progressie te boeken en aan ervaring te winnen.
  • LTF
De vertegenwoordiger van het RACB National Team verwachtte zich aan een bewogen weekend en hij kreeg gelijk. Tussen de buildings van de voormalige Portugese kolonie maakten de races in Macao hun reputatie helemaal waar.

Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
Denis Dupont - Audi RS3 LMS TCR
“Vooraleer ik richting Azië trok, had ik me goed voorbereid door het zes kilometer lange circuit meermaals op de simulator af te werken. Dat maakte me meteen duidelijk dat ik heel wat respect voor het circuit zou moeten tonen”, stelt Denis Dupont. "Ter plaatse moest ik vaststellen dat de omloop nog zwaarder is dan ik had gedacht. Tijdens de vrije trainingen maakte ik een kleine foutje. Jammer, want dat bezorgde me tijdens de kwalificaties ook nog wat last."

Als 22ste op de startgrid zette onze landgenoot echter een indrukwekkend remonte in, die hem naar de twaalfde plek leidde.

“Ik ben er in geslaagd om de grote crash bij de start te vermijden. Helaas probeerde een andere deelnemer me op een onmogelijke plek te passeren. Eens terug in de pitstraat moesten we vaststellen dat de achtervleugel stuk was. Uiteindelijk finishte ik bij die eerste sprint als 22ste."

Bij de tweede en derde race wist onze landgenoot de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team naar de vijftiende plaats te brengen.

“Naast de resultaten was ik vooral over het tempo tijdens de races tevreden. Hoewel het op deze omloop uiterst moeilijk is om in te halen, ben ik heel blij dat ik mijn ritme steeds kon verhogen. Ik kan alleen maar bevestigen dat om snel te gaan op deze omloop er maar één oplossing is: jaar na jaar ronde na ronde blijven afwerken en ervaring opdoen.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op zondag 18 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons