van der Horst

Macau F3 - Hoofdrace: Felix Rosenqvist redt seizoen met magistrale zege

Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist werd vorig jaar vice kampioen in het Euopees F3 kampioenschap maar besloot dit seizoen er nog een jaartje bij te doen in de formule 3 met als enige doel de titel. Het werd echter een zware teleurstelling voor de Zweed die het kampioenschap slechts afsloot op de achtste plaats. Met een overwinning in de kwalificatierace en in de hoofdrace van de prestigieuze GP van Macau heeft Rosenqvist echter zijn seizoen min of meer gered. Al in de openingsronde was er een massacrash waarbij kanshebbers op de zege als Blomqvist en Ocon werden uitgeschakeld. Uiteindelijk eindigde net als gisteren Lucas Auer (Mücke Motorsport) tweede, de Nieuw-Zeelander Nick Cassidy (ThreeBond with T-Sport) pakte de laatste podiumplaats.
Nick Cassidy - ThreeBond with T-Sport
Nick Cassidy - ThreeBond with T-Sport
De vijfde maal was dus de goede maal voor Rosenqvist, de Zweed startte vooraan en bleef daar ook gans de race en won de GP van Macau bij zijn vijfde deelname. Achter Rosenqvist die een zo goed als perfecte race reed ging het er heel wat woeliger aan toe. Al in de eerste bocht raakten de wagens van Esteban Ocon (SJM Theodore by Prema) en Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) elkaar en even later in de openingsronde haakten beide wagens in elkaar waarna nog verschillende wagens op elkaar inreden. De wedstrijd werd stilgelegd en bij de herstart leidde Rosenqvist voor zijn ploegmaat Lucas Auer. De Oostenrijker verremde zich echter en moest zijn tweede plaats afstaan aan Nick Cassidy.  Terwijl Rosenqvist langzaam afstand nam streden Cassidy en Auer om de tweede stek, maar toen de Nieuw Zeelander de muur raakte met een achterwiel profiteerde Auer  van deze fout om er voorbij te gaan. En Mücke Motorsport de dubbel te schenken.

Max Verstappen
Max Verstappen
Na Cassidy, die de prijs van beste rookie behaalde, pakte Roberto Merhi  (Double R Racing) na een duel met Nicholas Latifi (SJM Theodore Racing by Prema) de vierde plaats. Achter de Canadees ging de zesde plaats naar GP2-rijder Stefano Coletti (Eurointernational). Max Verstappen (Van Amerfoort Racing) finishte als zevende, een zeer mooie prestatie gezien hij de race vanop de laatste startrij aanvatte, de Nederlander reed bovendien de snelste wedstrijdronde. Verder in de top tien vonden we nog Santino Ferrucci (Fortec Motorsport), Kenta Yamashita (TOM’s) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing).

Uitslag GP Macau F3:

01. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) 15 ronden in 1u08:46.691
02. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +4.372
03. Nick Cassidy (ThreeBond with T-Sport ) +8.999
04. Roberto Merhi (Double R Racing) +9.799
05. Nicholas Latifi (SJM Theodore Racing by Prema) +10.413
06. Stefano Coletti (Eurointernational) +24.000
07. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) +24.455
08. Santino Ferrucci (Fortec Motorsport) +31,081
09. Kenta Yamashita (TOM’s) +34.334
10. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) +35.246

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons