van der Horst

Macau GP: Formule 3 wagens moeten plaatsmaken voor Formula Regional wagens

Luke Browning
Luke Browning
Eind november zal de 71e editie van de Macau GP plaatsvinden. Traditioneel wordt deze wedstrijd met Formule 3 wagens afgewerkt maar sinds het verdwijnen van nationale Formule 3 kampioenschappen, is dit type wagen minder toegankelijk. De FIA besliste daarom vanaf dit jaar de Formula Regional wagens in te zetten, welke we ondermeer terugzien in het FRECA kampioenschap.
  • Powercars
Het Formula Regional kampioenschap is eigenlijk de opvolger van de terziele gegane Formule Renault categoriën. Er zijn momenteel vijf kampioenschappen waar dit type wagen ingezet wordt, met het Formula Regional European Championship by Alpine als meest gekende, maar ook in onder andere Amerika, Japan en Azië zijn er Formula Regional kampioenschappen. 

De verschillende kampioenschappen zorgen voor een grotere vijver om uit te vissen. Zo zijn er dit seizoen ruim 90 piloten actief in deze serie, verdeeld over de hele wereld. De nieuwe generatie Formule 3 wagens daarentegen worden enkel in het FIA Formule 3 kampioenschap ingezet. 

Luke Browning zal de laatste Formule 3 winnaar in Macau zijn. Op zondag 17 november weten we wie de eerste winnaar van de Formula Regional World Cup wordt. 

Foto: Macau Grand Prix organazing committeeDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op woensdag 22 mei 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons